Ett ord idag /Tid- en gåva

fire23.gif

Tid kan vara en gåva eller vara ett problem, beroende på vem man är och vad man vill ha ut av livet. Men vad är då liv och hur hanterar man det? Hurdana frågor man än ställer så kommer man alltid tillbaka till ursprunget, även om man inte förstår det. Jag anser att Livet är just Liv, och en Gåva, och Tiden i livet är en gåva vi fått.

.

Tiden skall förvaltas väl och dygnet har 24 timmar som kan användas klokt eller oklokt. Det kan användas till så mycket, t ex arbete, vila, bön, sång, musik, måltider, och ännu mer. Det värsta man kan använda tiden till, det är väl till rent egoistiska skäl eller mål. Fick jag bestämma så skulle alla använda tiden till att vara med Gud och med hans ord. Alla vill inte det och det kan inte jag göra något åt.

.

Läser just i Ordsprboken 10:4-5: *Lata människor blir snart fattiga, men den som arbetar hårt blir rik.* Förklaringen till denna vers lyder: Varje dygn har 24 timmar, och det ger oss tid att utvecklas, tjäna och vara produktiva. Men det är så lätt att tiden rinner iväg, och möjligheterna går oss ur händerna.

.

Besluta dig för att inte vara lat och sova eller slösa bort den tid som är avsedd för produktivt arbete- Se tiden som Guds gåva och grip varje tillfälle att tjäna honom.’

.

Ja det tycker jag låter rimligt och helt klokt. *En vis ung man bärgar sitt hö medan solen skiner, men det är en skam att se en ung man sova under skördetiden* /Ords 10:5/

.

En del är sjuka och kan inte vara produktiva, men de kan vara produktiva för Gud på olika vis, en del är redan överhopade med pengar men arbetar nästan ihjäl sig för att tjäna mer pengar, och tänker inte på hälsan eller på att man inte kan ta med sig något då man dör. De hetsar bara vidare. Men det var ju inte därför vi fick Livet eller Tiden.

.

Fundera på vad som är viktigast i ditt liv och i din familj. Varje människa har fått valmöjligheter och intellekt, men även om vi är intelligenta kan vi välja fel och vara på fel väg, och inte värdesätta allt vi har. Allt vi har har vi fått från Gud.

.

Trust and obey

8 thoughts on “Ett ord idag /Tid- en gåva

 1. Hej Ja vi ska ju styras från alla håll, och det är väl saker på gång nu då. Det verkar som om något är på gång. Vilken sorg det är att veta, men glädje att Herren bär och har omsorg om oss.
  /Maria

 2. Hej Janne. jag läset i Aftonbladet eller Expressen idag om att bankkorten fungerar dåligt. De chipen som skulle vara så säkra mot plagiering -kopiering verkar inte vara så säkra så bankernas chefer har fått kalla fötter.
  De skulle börja funera på hur man löser detta.
  Lösningen kanske blir ett chip i huden då…..funderande
  Kram Maria

 3. Hej Amir Jaaa jag är vaken och vi måste fortsätta. Såg du i tidningarna i dag om chipen i bankkorten? Det verkar som om något skall åtgärdas, eller är det bara en lögn? inför ett annat skeende? /Hälsn Maria

 4. Det är bra syster, att du är vaken. Vi måste nå ut till så många som möjligt innan dom blir lurade av media och den nya världsordningen !

 5. Hej Anji! Tack för dina ord, visst ska vi tänka på vad vi fått. Och vi har massor som väntar på oss. Gud är så god. Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.