Att skriva om Uppenbarelseboken/ Kap 3

jesus-christ-my-house-is-a-house-of.jpg  Lev för Jesus

Från Johannes Uppenbarelsebok kap 3:7-9 kan vi läsa om “Davids nyckel”.

Det är en symbol för Jesu rätt att inbjuda till sitt kommande rike. När dörren dit väl är öppnad går den inte att stänga – frälsningen är garanterad. Om den stängs kan ingen öppna den, domen är säker.  

*                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Brevet till församlingen i Filadelfia:

*Och skriv till Filadelfias församlings ängel: “Så säger den Helige, den Sannfärdige, han som har ‘Davids nyckel’, han som ‘upplåter, och ingen kan tillsluta’, han som ’tillsluter, och ingen upplåter’ vers 8:

“Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit dig finna en öppen dörr, som ingen kan tillsluta. Ty väl är din kraft ringa, men du har tagit vara på mitt ord och har icke förnekat mitt namn.”

Vers 9: ” Lyssna nu! Det ska komma människor till dig som påstår att de är fromma och gudfruktiga. Men de ljuger. I verkligheten går de Satans ärenden. Men jag ska tvinga dem att falla ner för dina fötter och erkänna att det är dig jag älskar.”

Filadelfia var en liten församling med låg status och utan inflytande. Men man hade varit trogen Gud, och han var nöjd med den. Det är bara Smyrna och Filadelfia som  får uteslutande  positiva omdömen av  Kristus. Gud skulle komma att belöna dem för deras trofasthet. Gud vill att vi ska vara trofasta. Världslig framgång behöver vi inte, men vi behöver hålla fast vid Gud i alla lägen. Det är inte vad vi uträttar, utan vad vi är, som betyder något för Gud. 

Tycker du att din tro är svag och  din andliga styrka begränsad? Använd det du fått från Gud  och lev helhjärtat för Jesus. (Läs också Upp 2:9; och  Upp 22:12-14, Trofasthet; Jes 6:3;  Matt 16:19)

Dessa verser har debatterats i århundraden.  De religiösa ledarna ansåg att de hade  nycklarna till riket och försökte hålla dörren dit stängd för somliga.  Det ligger inte i vår makt att öppna eller stänga vägen till riket för andra, men Gud kan använda oss till att hjälpa andra att finna vägen. För alla som tror på Kristus och lyder honom är dörren  till himmelriket öppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.