Islam /Kärnvapen? Trosuppfattning.Yttersta tiden…

 

Regimen i Iran styrs av långt mer än politiska motiv i sina ambitioner att skaffa kärnvapen. Utöver den politiska dimensionen finns även en religiös sådan som bottnar i en shiamuslimsk trosuppfattning.
I den finns en förväntan att en ”messias” skall uppstå i den yttersta tiden och leda islam till en framgångsrik och dominerande position i världen. Denne ”frälsargestalt” är den 12:e imamen eller Mahdi, som han också benämns.
Denna shiamuslimska uppfattning innefattar också att kaos, krig, blodsutgjutelse och dödliga epidemier kommer att föregå denne Mahdis framträdande i världen.
Det är ingen udda och obetydlig uppfattning som Irans ledarskap drivs av, utan det är själva huvudinriktningen i deras tänkande och handlande.

Shiamuslimerna ser nämligen detta kaos som en förutsättning för att den 12:e imamen skall framträda. Därför är ett våldsamt krigsscenario inget som man tvekar inför, utan tvärtom något man rent av eftersträvar. Med detta som bakgrund kan man förstå deras iver att skaffa kärnvapen!
Långt ifrån alla politiker har insikt i hur detta finns med som bakgrund för Irans tänkande och handlande i dessa dagar.

När shiamuslimerna nu förväntar sig att den 12:e imamen ska uppenbaras, tror de också att han ska komma till Jerusalem. Är det för att att jämna vägen för honom som Irans president har hotat med utplåning av Israel?
En påminnelse om Irans religlösa inriktning fick världen när presidenten Ahmadinejad talade i FN:s generalförsamling i höstas. (Se bilden).   

Talet liknade en islamsk väckelsepredikan. Ahmadinejad lyfte fram islams kommande dominans under ledning av den 12:e imamen.
Iran har en kompromisslös hållning, styrd av shiamuslimskt tänkande. Det bådar inte gott för världen.

Publiceringsdatum: 2012-01-15
Artikel, Författare: Holger Nilsson / Flammor.
http://www.flammor.com/profetior/profetia059.htm

/Vi måste ju inse att det är mycket som är fel och att tiden går mot sitt slut. Man borde vara mer påläst och förstå vad som sker. Det senaste året har varit påfrestande för många länder och oro och krig och död har präglat och förstört människors liv, har någon sagt att det ska bli bättre? Och tror du i så fall på det?/      

Jesus skall komma tillbaka!     /Maria

 
 

        

4 thoughts on “Islam /Kärnvapen? Trosuppfattning.Yttersta tiden…

 1. Jahaaaa, ja se hur de lägger fram sina åsikter och arbetar tillsammans för en ny värld och ett styre. Alla i samma båt…jo. Intressant länk. /Maria

 2. Ahmadinejad och NWO

  Ahmadinejad vill verka för NWO sa han i en diskussion med Indiens säkerhetsstrateg, Shiv Shankar (8/3 2011):

  “Currently, the formation of a new world order is of prime importance and it is upon the independent countries to prevent the same old oppressive order from insinuating itself into a new form.”

  Artikel:

  http://www.presstv.ir/detail/168767.html

  Kommentar:

  “Alla tillsammans, alla i samma båt!”
  🙂

 3. Tack du klargör det mesta med dina kommentarer, för du är påläst! Ja de flesta gillar A-krist, systemet och den som kommer för att “rädda världen” om ett tag. Vilken bluff.
  Affärerna med miloner och miljarder och mer styr människorna och så pass håller de väl fred så de kan kamma in meeeeer.
  /Maria

 4. Fienden i Iran

  Ahmedinejad är en smart affärsman vad jag förstått, och Iran är med i FN.

  De icke önskvärda regimerna brukar kritisera västvärlden när de talar i FN-församlingen, ofta med vänsterintellektuella ståndpunkter. Världen buar och sen fortsätter högerligan arbeta för sina privatiseringar och sin globala klubbverksamhet.

  Ahmedinejad var inbjuden att tala på CFR (stort lobby organ) när han var i New York. Och Donald Trump bjöd in Ghadaffi att sätta upp sitt tält!

  Jag tror inte det är riktig fiendskap mellan länders ledare när det är stora affärsmöjligheter i potten.

  Shiamuslimskapet är till för att trycka ner massorna, precis som kommunismen.

  Antikrist gillar de flesta, utan att ödsla det en tanke. Och antikristliga figurer finns i varje religion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.