Inställning till problem/Klarhet

  klarhet.jpg

Det är märkligt på vad sätt  beslutet att följa Jesus präglar ens liv. Man blir förundrad då man ser hur ett sådant beslut påverkar allt man gör. Världen kan tycka att man är totalt knepig och underlig då man säger att  man “skall fråga Gud” i olika frågor man har. Jamen, det är ju bara att bestämma säger de….nej säger jag, det är inte så. De bästa besluten tar man då man frågat sin Far i himmelen hur man skall göra i vissa frågor.

Det kallas för lydnad, /eller gudsfruktan. Då man kommer till honom med ett problem eller en fråga som är svår, då öppnar han vägar så att man förstår hans synpunkt, och kan handla utifrån det. Det är fantastiskt härligt att slippa gå fel eller fatta fel beslut.

Varje klokt beslut öppnar dörrar för rättfärdigheten. När man väljer oförståndiga beslut eller val, leder det till oro eller nya problem. Lyder man däremot Gud kommer man in i vila och harmoni. Allt detta är en livsprocess och kan kanske inte tillämpas genast då man blir frälst, men man lär sig hitta vägen.

Gör man däremot brott mot hans bud eller mot hans uttryckliga vägledning så leder detta till förvirring och förödelse.

De beslut som du tar i samråd med Gud är de bästa. De är tagna i uppriktighet och ärlighet och kärlek till honom som vet bäst. Ingenting är en bättre garanti för harmoni och trygghet än lydnad.

Gud har skapat oss, han känner oss och älskar oss. Därför är det naturligt att lyssna till hans råd och göra som han säger. Om du följer honom kommer ditt liv att fungera och Guds kraft kommer att omge dig. Men om du nonchalerar Guds ord bryter livet samman av olyckor och misslyckanden.

2 thoughts on “Inställning till problem/Klarhet

  1. Hej Kyllikki Ja vi ska göra vårt bästa, absolut, men ibland vet man inte riktigt hur Gud vill ha det, så då får vi fråga. Bibeln är inte lätt, men jag hoppas att jag kan hjälpa o guida dig till svaren! Men du kan så mycket redan och vill ju lära dig så Gud kommer att visa dig!
    Kram f Maria

  2. Hej Maria!
    Jag gör mitt allra bästa att lära känna Guds vilja varje dag och Bibeln är boken som visar Guds vilja,men det är svårt att hitta ställen i Bibeln som har svaren på mina frågor,men sakta kommer det att jag hittar….
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.