Bibeln. Guds insp/ I Guds vilja

 namnlos-bibeln.jpg

 

Bibliska personer…å så många visa människor det fanns förr och det finns även nu, men de som bibeln berättar om, är så intressanta pga att de  följde verkligen Gud och ville ha vishet. Skall vi se vilka några av dem var?

*Josef. Hans roll var en ledares. Hänvisn; Apg 7:10; Tillämpning: Planerade för en tid av svår missväxt. Han var Faraos närmaste man.

* Mose. Ledare. Hänvisn; Apg 7:20-22. Lärde sig all Egyptens vishet och blev sedan undervisad av Gud inför uppdraget att föra Israel ut ur Egypten.

*Besalel. Konstnär. Hänvisn;  2 Mos 31:1-5. Planerade och övervakade byggnationen av tabernaklet med alla dess inventarier och tillbehör.

*Josua. Ledare. Hänvisn;  5 Mos 34:9. Levde nära Mose och blev undervisad av honom. Lydde Gud och ledde Israel in i löfteslandet.

*David. Ledare och kung.  2 Sam 14:20. Trots allvarliga misstag glömde han aldrig att gudsfruktan var vishetens källa.

*Abigail. Hustru. Hänvisn; 1 Sam 25:3, 32.  Räddade sin man, gård och boskap genom ett förståndigt ingripande i rätt ögonblick.

*Salomo. Kung. Hänvisn; 1 Kung 3:5-14, 4:29-34. Visste vad som var rätt, men misslyckades ofta att omsätta sin vishet i handling.

*Daniel. Rådgivare. Hänvisn; Dan 5:11-12.  Levde nära Gud och räddade både sig själv och andra med Guds hjälp.

*De vise männen. Uttydare. Hänvisn; Matt 2:1-10. Visste om att Gud skulle besöka jorden och bestämde sig för TT T reda på fakta.

*Stefanos. Ledare. Hänvisn; Apg 6:8-10  Organiserade utdelningen av mat till de grekiska änkorna. Predikade det glada budskapet om Messias för judarna.

*Paulus. Apostel. Hänvisn; 2 Pet 3:15-16.  Ägnade hela livet åt att berätta om Guds kärlek för alla som ville lyssna.

*Jesus. Guds Son. Hänvisn; Luk 2:40, 52  1 Kor 1:20-25  Levde ett fullkomligt liv och offrade sig på korset för att rädda mänskligheten och ge var och en som tro ett evigt liv.

——– När du läser om dem i bibeln så ser du att de hade en verklig längtan efter att göra Guds vilja. De hade en gudsfruktan som var äkta och som förde dem fram i, och av, Guds vishet.

——–Sanning och trofasthet är två starka och viktiga karaktärsegenskaper. Dessa begrepp är meningslösa om de inte bevisas i praktisk handling. Vad vill Gud ha av oss? Vad tror du han vill ha av dig? Han vill ha dig och mig och alla som en medarbetare och en trogen sådan. Han vill kunna lita på att du och jag gör hans vilja. det är genom våra handlingar vi visar vad vi är och vad vi tror på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.