Hurdan är Gud?

 

Vem är Gud och hurdan är Gud; många människor har denna frågan inom sig. Jag skall försöka förklara i enkla ord om hur vår skapare är och vad han kan göra i ditt liv.
Gud är en oändlig, evig ande. Gud är inte begränsad av tid, rymd och naturlagar som vi. Han har alltid funnits och kommer alltid att finnas.Han finns överallt. Han vet allt och kan göra allt.

Gud är tre personer i en. En del ser Gud som en opersonlig makt som kontrollerar universum eller som ett inflytande för det goda.Vi vet att han är en person eftersom han tänker, känner och handlar. Faktum är att Bibeln lär att Gud är tre personer, en treenig Gud. Fadern, Sonen och Anden har samma natur, makt och avsikter. De samarbetar i en fullkomlig harmoni som en person- en Gud. Läs mer

Gud är kärlek
Gud är kärlek – kärlek är hans natur. Han älskar alla. Han älskar dig och vill ge dig det som är bäst för dig. Han vill också att du ska vara tillsammans med honom i himmelen.

1 Joh 4:8 “Men den som inte älskar känner inte Gud, eftersom Gud är kärleken.”

Gud är fullkomlig
Han är fullkomligt god, ren, sanningsenlig och gör allt som är rätt. Han är generös och vänlig.

Matt 5:48 ” …er fader i himlen är fullkomlig.”

Gud är rättfärdig. Gud har fastställt vissa regler till bästa för alla människor. Han är en rättvis domare. Det innebär att han alltid gör det som är rätt. Han belönar den som följer dessa regler och bestraffar den som bryter mot dem. Han vill rädda oss från synd, men om vi inte tillåter honom att göra det kan han bara ge oss den bestraffningen vi förtjänar.

Detta kanske låter konstigt i dina öron, men så är det. För det handlar om att ge respekt. Att visa honom den respekt som han förtjänar är inte svårt då vi lärt oss att älska honom. Då faller alla våra frågor som får svar, på plats.

Gud vet allt. Han vet om det förflutna, det närvarande och framtiden. Han ser, hör och förstår allt som händer. Han vet om dina tankar och varför du gör det du gör. Gud vet vad som är bäst för dig och vill hjälpa dig att fatta de rätta besluten.

Gud kan göra allt.

Skaparen har i sin värld inrättat något vi kallar naturlagar. Allt fungerar enligt dessa lagar. Gud står över naturlagarna och är inte bunden av dem. Han gör övernaturliga gärningar som vi kallar mirakler, gärningar som är bortom en människas förmåga.

Jesus gjorde många mirakler när han var på jorden. Han gjorde de sjuka friska, uppväckte de döda och förändrade människoliv. Han är fortfarande den store läkaren och vill göra oss friska till både kropp och själ.

Matt 19:26 “…för Gud är ingenting omöjligt.”

2 Mos 15:26 “…jag är Herren, din läkare.”

Forts följer…
lite001.gif

Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. /Ef 2:8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.