Dopet till Kristus

 

1 Petrus brev 3:21 säger oss följande om Dopet

“I dopet vittnar vi om att vi har blivit räddade från döden och domen genom Kristi uppståndelse, inte därför att våra kroppar tvättats rena av vattnet, utan därför att vi i dopet vänder oss till Gud och ber honom rena oss från synden. Och nu är Kristus i himlen och sitter på hederspaltsen bredvid Gud, och alla himlens änglar och makter böjer sig inför honom och lyder honom.”

Förklaring

I dopet följer vi Kristus. Han har avskiljt oss från de förlorade och gett oss ett nytt liv. Det är inte dophandlingen i sig som frälser utan tron på Jesu död och uppståndelse. Dopet är en symbol för den förvandling som äger rum i alla dem som tror. (Rom 6:3; Gal 3:27; Kol 2:12). För dem bland mottagarna av Petrus brev som valde att följa Kristus genom dopet fanns det ingen väg tillbaka, inte ens under hot om förföljelse.Ett offentligt dop blev en hjälp att inte falla för frestelsen att avsäga sig tron.

Om vi läser i texten ser vi att det står: I dopet vänder vi oss till Gud och ber honom rena oss från synden. Detta kan inte ett litet barn göra, barnet kan inte förstå vad dopet betyder, och kan inte ta ställning till dopet alls, pga att barnet ingen kunskap har om detta. Det står också: i tron på Jesu död och uppståndelse…. Vad har ett barn för kunskap om detta? När man som vuxen väljer att döpa sig pga att man tror, då har man gjort en överlåtelsehandling tillKristus Jesus, lovat att följa honom, lovat att vittna om honom, och föra evangelium vidare. Så var det för mig och för alla mina kristna vänner. Skulle detta då vara fel som står i bibeln? Nej.

Låt din kärlek bli min lag, Herre Jesus, dag för dag. Kärlek lär jag blott av dig. Du som först har älskat mig. /Okänd

3 thoughts on “Dopet till Kristus

 1. Hej! Tack för dina ord, ska bli spännande att läsa mailet, det kommer väl!Hoppas att det inte är ngt om krånglar till det med adress eller annat….jag väntar på det.
  FRID!
  Hälsn f Maria!

 2. Hej Maria!
  Stort tack för ditt mejl.
  Svarade precis på det, fast jag fick svar- frånvarorapport.
  Du kanske kan läsa mejlet en annan dag, skrev om dopet där också.
  Jag skrev ett mkt långt mejl:-)
  Vänliga hälsningar/ en vän i Kristus!!

 3. AMEN dopet e jätteviktigt ,titta bara på apg 2:38 , även markus 16:16. dopet e inte bara en lydnadshandling det är en troshandling, och man ansåg att dopet till Kristus var så viktigt att man till och med döpte om dem som inte var döpta i Jesu namn( apg.19:1-5) Hallelujah dopet är mycket viktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.