Brev till dig…/Från mörker till ljus

Ett tvivlande sinne

Det kan vara mycket jobbigt att se på kristna och undra vad det är de har, hur når man dit? Tvivel är svårt. Ett tvivlande sinne är inte helt övertygat om att Gud vet bäst och att Gud svarar på bön. Detta skriver Jakob i sitt brev 1:6:

Men när ni ber honom, ska ni vara säkra på att ni verkligen väntar er att han skall svara er, för ett tvivlande sinne är som havets vågor, som drivs hit och dit av vinden.”

En människa som tvivlar på att Guds ord är sant, den betraktar Guds ord som vilket mänskligt råd som helst och förbehåller sig rätten att inte följa det. Ett tvivlande sinne kastas mellan känslor, världens uppfattning och Guds bud.

Botemedlet mot ett tvivlande sinne är en helhjärtad överlåtelse till Guds väg. En kristen behöver aldrig famla omkring i mörkret i hopp om att möjligen hitta ett svar. Guds egen visdom står till förfogande för hjälp och ledning.

Jag var också en stor tvivlare en gång. Innan jag bestämde mig för att jag verkligen ville veta och förstå. Det var en helhjärtad överlåtelse som gav mig livet tillbaka. Jag fick se ett stort ljus…/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.