Himmelen/Guds plats

 

Himmelen är ett viktigt begrepp i Bibeln. Man kan inte jämföra den med skämtteckningarnas rosa moln och harpor. Nej, himmelen är något alldeles för viktigt, som man inte ska skämta om. Bibelns himmel är platsen där Gud bor.

Den fungerar efter Guds principer och önskningar och är evig och orubblig.

Himmelen kom till jorden i i den judiska helgedomen (templet och tabernaklet) som innehöll Guds närvaro. På ett fullkomligare sätt kom sedan Guds närvaro genom Jesus- Gud med oss. Idag genomsyrar Guds närvaro hela världen genom den helige Ande som bor i de troende.

Till sist, när Gud har dömt och utplånat syndens välde, kommer Guds rike att uppfylla varje vrå av världen. Vi kommer att vara tillsammans med Kristus på ett sätt som inte är möjligt idag. Johannes fick se detta i en syn och ropade: ” Se, nu har Gud sitt hem bland människorna! Han ska bo tillsammans med dem, och de ska vara hans folk, ja, Gud själv ska vara bland dem.” (Upp 21:3) Vårt verkliga hem är inte den här världen.

Vår lojalitet gäller inte det som finns här och kommer att gå under, utan Guds sanning, liv och fullkomliga skapelse. Inte att undra på att den troende ofta känner sig som en främling i en värld där man föredrar att strunta i Gud. Vårt verkliga medborgarskap är i Guds rike. Himmelriket kommer att bestå, och när Kristus kommer tillbaka blir det synligt för alla människor.

Livets pärla.

Den som livets åker plöjer finner skatten som finns där. Alla tvivel undanröjer pärlan, den som skönast är.

Allt i världen, om än skimmer och bedräglig glans det har. Lätt som dimman det försvinner. Bara himlens skatter finns för evigt kvar /Hans Wirgin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.