Hurdan är Gud? /I hans händer

I Gud har vi allt, allt. Han vänder det onda ifrån oss och ger oss glädje. När vi litar på honom i allt är vi trygga. Kanske du vill läsa en text som säger just detta? Varsågod:

1. Jag lyfter mina händer Upp till Guds berg och hus, Från dem han hjälpen sänder Och skickar ut sitt ljus. Mig Herren hjälp bejakar, Som jord och himmel gjort. Min bön han ej försakar Men skyddar mig alltfort.

2. Han låter min fötter Ej slinta, ty han är En väktare ej trötter Och bli mig alltid när. Han nådigt mig bevarar Och skyddar mig från fall, Mig dag och natt försvarar, Välsignar ock mitt kall.

3. Allt ont han från mig vänder Och frälsar så min själ. Evad vad som helst mig händer, Så slutas det dock väl. Min utgång han bevarar, Min ingång likaså. Sin nåd Gud aldrig sparar För dem med honom stå.  /J Arrhenius/Segertoner.

Lägg allt i Guds händer, då blir det så bra! /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.