Hurdan är Gud? /Leva i hans vilja

Många undrar varför vi ska lyda Gud. Jag anser att det är en självklarhet. Ps 119:4 säger:  “Du har givit dina befallningar, för att de skola hållas med all flit.”

Gud säger att vi ska söka honom och finna honom och att  vi inte ska kunna fara vilse från hans bud: Ps 119:10 “Jag söker dig av allt mitt hjärta; låt mig icke fara vilse från dina bud.” Vi behöver vägledning, vi behöver frid, vem kan ge oss det? Gud.

Gud säger att den som har öppna ögon kan få skåda hans vilja och att få kunna göra hans vilja. Ps 119:18 ” Öppna mina ögon så att jag kan skåda undren i din lag.” När vi får lära känna Gud blir det en glädje att följa honom och hans bud, och vi får skåda under och mirakel i våra liv. Han öppnar våra ögon för sitt Ord.

Guds ord håller oss vid liv. Guds ord håller oss vid liv i en ond värld, han är vårt skydd undan ondskan. Ps 119:25 ” Min själ ligger nedtryckt i stoftet; behåll mig vid liv efter ditt ord.” Vi är värdefulla för Gud, han har skapat oss och vill visa att han älskar oss. Hans ord hjälper oss och uppmuntrar oss. Guds ord tillfredsställer oss. Guds ord är mat för själen.

Bibeln är unik, Gud ger oss inte bara regler och riktlinjer utan han finns tillgänglig för oss personligen varje dag för att hjälpa oss att leva efter hans lag. En förutsättning är ju då att vi bett honom om hjälp. Har Du det?

4 thoughts on “Hurdan är Gud? /Leva i hans vilja

 1. Hej Lena. Det är gott att veta att du älskar Gud och vill göra hans vilja, det är därför vi är här. Ja han är sannerligen vårt skydd, för evigt är han med oss.
  Varm kram f Maria

 2. Det finns inget bättre än att
  leva efter Guds vilja.
  Det är kanske inte så lätt
  alla gånger…men tänker man
  efter så mår man ju som bäst
  då.
  Min TRYGGHET finner jag när
  jag tar fram min Bibel o genom
  ordet är nära honom vår Herre.
  *Guds ord håller oss vid liv i en ond värld, han är vårt skydd undan ondskan*

 3. Hej ! Ja det ska vi ju göra, för då får vi göra de rätta sakerna för honom. Han skall ha äran, för allt han gör för oss.
  Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.