Hur får man evigt liv? // Johannes 1:4

du-dog-for-mig.jpg

Varför är evigt liv i Kristus ett ljus för hela mänskligheten? Jo, därför att döden medför evigt mörker. Det är bara det eviga livet, inympat i oss genom Kristus som kan ge oss evigt liv i hans nya rike. Kristus lever i evighet eftersom han är Gud. Han kom till jorden för att erbjuda hela mänskligheten det ljus och det hopp som evigt liv med honom innebär. Detta kan inte köpas för pengar, bara tas emot som gåva. Jesus ger det bara till dem som vill ha det och som redan här och nu vill leva som medborgare i Guds eviga rike.

Det var Jesus Kristus som skapade livet, och hans liv ger hela mänskligheten ljus. I hans ljus ser vi oss själva som vi verkligen är- syndare som behöver en frälsare. När vi följer Jesus har vi det ljus vi behöver för att inte gå fel och falla i synd. Han ger oss ljus över vår tillvaro så att vi kan se hur vi skall leva. Han tar bort syndens mörker inom oss.

Tillåter du ljuset från Kristus att lysa upp ditt inre? Låt honom ge dig ljus över livet, så behöver du aldrig famla i mörkret.

Jag är innerligt glad att jag blev frälst och fick se ljuset, Jesus. Hade jag inte tagit emot det han ville ge mig och det jag fick; då hade jag famlat i mörkret och inte hittat den vägen som han förberett för mig. Jag är innerligt tacksam.

Drabbad

* Jag älskar dig Herre när allt går mig väl,

och det onda inte syns till.

Jag älskar dig ännu mer när jag ser hur du leder

mig det onda förbi.

Jag älskar dig allra mest när det onda drabbar mig

och jag finner att du ändå är där. /B Wallström

flr121.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.