Hur får man evigt liv? /Joh 5:39-47

irnwchg821.gif

Vägrar vi att låta Kristus Jesus ge oss evigt liv? Är människor idag likadana som de religiösa ledarna på Jesu tid?

De hade Mästaren och världens Frälsare framför sig, och de hade Skriften som pekade på Jesus, men de vägrade att se vem han var.

Jesus säger: “Ni forskar i Skrifterna för ni tror att de ger er evigt liv. Men Skrifterna pekar på mig och ändå vill ni inte komma till mig så att jag får ge er evigt liv.”

Jesus säger: “Vad ni tycker spelar egentligen ingen roll för jag vet att ni inte har Guds kärlek inom er. Jag vet det för jag har kommit till er för att representera min Far, och ni vägrar att ta emot mig. Däremot tar ni genast emot dem som inte är sända av honom, utan bara representerar sig själva. Inte undra på att ni inte kan tro för ni ärar gärna varandra, men bryr er inte om den ära som kommer från den ende Guden!”

Jesus säger: “Ändå är det inte jag som ska anklaga er för detta inför min Far. Mose kommer att göra det! Ja, just Mose, till vars lagar ni ställer ert hopp om himlen. Om ni verkligen trodde på Mose så skulle ni också tro det jag säger, för det är om mig han har skrivit. Men eftersom ni inte tror på vad han skrev, så är det inte att undra på att ni inte heller tror på mig.”

Dessa ord är ur Johannes 5:39-47

De religiösa ledarna gjorde inget intryck på Jesus. För honom var det viktigare vad Gud tänkte. Och det är så vi ska tänka, för det spelar ingen roll vad andra högt uppsatta personer tänker och tycker om inte de har Guds godkännande.

Mose har skrivit om Jesus i: 1 Mos 3:15; 4 Mos 21:9; 24:17; 5 Mos 18:15, och ändå vägrade man tro på Jesus när han kom.

Det stundar svåra tider om människor inte tar tron på allvar, och det blir stora svårigheter för dem som inte inser att Jesus lever idag och har all makt, och det blir verkligen svårt då man förnekar den sanne Guden. Hjärtat behöver träffas av Jesu kärlek och bli mjukt och blödande, då kan man gå vidare och verkligen få ett evigt liv; då man tror på Jesus, Frälsaren.

*Ni vet att det inte var med förgängliga ting, silver eller guld, som ni friköptes från det meningslösa liv som ni övertagit från era fäder. Nej, det var med…Kristi dyrbara blod.*

1 Pet 1:18-19

Vänta på HERREN och håll dig på hans väg. Han skall upphöja dig så att du får ärva landet. Du skall se hur de ogudaktiga blir utrotade. Ps. 37:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.