Bön / Bönens makt…..frigörelse..

godmadeani.gif

BÖN
Många människor vet inte hur de ska komma ur sina problem. Det är hemskt att se vad människor brottas med. Hemska saker pågår lite överallt. Tänk om de visste att bönen gör underverk. Det står i Bibeln om att vi inte ska oroa oss. Jag har själv varit en människa som har oroat halvt ihjäl mig för olika saker i livet.

MEN: När man blir frälst och får ta del av det som Gud vill uppenbara för oss, då kommer vi till den punkten till slut, då vi förstår i vårt inre att vi inte behöver oroa oss, för det finns en som bär våra bördor. Hans namn är Jesus, och han har på korset tagit allt som vi brottas med.

Det kan ta tid för oss att förstå allt detta, det är inte lätt att fatta, för det måste in i vår inre människa.

Varför jag skriver om detta är för att jag själv har brottats med olika problem en längre tid. Men jag har fått lämna över dessa problem till Gud. Jag vet att han har kontrollen och min identitet är i honom; jag vet att han har omsorg om mig och att han kommer att lösa det som jag personligen inte kan.

Det står i Matteus kapitel 6 och verserna 25-34, om att vi inte ska oroa oss utan lämna allt till Gud.

_ _ _ _ _ _ _ _

6:25 Gud som har gett dig livet, kan också ta hand om det i minsta detalj.

6:26 Oro för framtiden lägger hinder i vägen för dig i dag.

6:27 Oro är sällan konstruktiv men nästan alltid skadlig

6:28-30 Gud glömmer inte dem som är beroende utav honom

6:32 Oro är ett tecken på bristande tro på Gud och förståelse av vem han är

6:33 Livet är fullt av utmaningar som Gud vill att vi ska anta.Den som oroar sig gör av med energi på fel saker.
6:34 Den som tar en dag i sänder håller oron på avstånd

_ _ _ _ _ _ _ _

Fysiskt gör oron dig sömnlös och utan aptit. Själsligt gör den dig skada, då du inte kan tänka på något annat än problemen du har. Praktiskt gör den dig nästan oförmögen att uträtta ditt arbete. Socialt gör den dig skada då du inte kan ägna dig eller tänka på andra. Andligt skadar den dig då den begränsar din förströstan på Gud. Det är skillnad på oro och omsorg. Oron förlamar, men omsorg får dig till handling.

Jag kommer att ta upp mycket här på sidan om bönens kraft/makt. Och om hur vi undviker att falla i de gropar som en ond makt vill att vi ska hamna i. Jesus lever, bönen har makt, Gud är stor och mäktig; därför kan vi leva ett liv i förtröstan på honom. AMEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.