Hjärtats inställning/ Vet man vad synd är? 2 Pet 2:20-

 

*

Vad är sann tro?

Vad är tillväxt?

Villoläror

*

Dessa ovanstående frågeställningar är viktiga att ha koll på. Om man inte vet vad sann tro är då man varit en kristen ett tag, då måste man stana upp och tänka till vad det är man vill med sin tro på Gud.

Sann tro ger ett synligt uutryck i TROFASTHET. Den som verkligen anstränger sig att VÄXA blir INTE Avfällig eller Bedragen av FALSKA LÄRARE.

Tillväxt är livsnödvändig. Den börjar med tro och leder fram till kärlek och omtanke om andra.För att hela tiden kunna FORTSÄTTA att VÄXA måste vi lära känna Gud, följa honom och minnas vad han lärt oss.

Vi får inte slappna av utan måste troget fortsätta att arbeta i lydnad.

Om detta läser du i 2 Petrus brev.

*Bileam hade blivit anlitad av en hednisk kung för att förbanna Israel….kärleken till pengar och falska lärare…detta läser du i 2 Petrus brev…………..

2Pe 2:15 De hava övergivit den raka vägen och kommit vilse genom att efterfölja Balaam, Beors son, på hans väg. Denne åtrådde ju att vinna lön genom orättfärdighet;  2Pe 2:16 en han blev tillrättavisad för sin överträdelse: en stum arbetsåsninna begynte tala med människoröst och hindrade profeten i hans galenskap. 2Pe 2:17 Dessa människor äro källor utan vatten, skyar som drivas av stormvinden, och det svarta mörkret är förvarat åt dem.  2Pe 2:18Ty de tala stora ord som äro idel fåfänglighet; och då de nu själva leva i köttsliga begärelser, locka de genom sin lösaktighet till sig människor som med knapp nöd rädda sig undan sådana som vandra i villfarelse.  2Pe 2:19 De lova dem frihet, fastän de själva äro förgängelsens trälar; ty den som har låtit sig övervinnas av någon, han har blivit dennes träl.  2Pe 2:20 Och då de genom kunskapen om Herren och Frälsaren, Jesus Kristus, hava undkommit världens besmittelser, men sedan åter låta sig insnärjas och övervinnas av dem, så har det sista för dem blivit värre än det första.  2Pe 2:21 Ty det hade varit bättre för dem att icke hava lärt känna rättfärdighetens väg, än att nu, sedan de hava lärt känna den, vända tillbaka, bort ifrån det heliga bud som har blivit dem meddelat.2Pe 2:22Det har gått med dem såsom det riktigt heter i ordspråket: “En hund vänder åter till sina spyor”, och: “Ett tvaget svin vältrar sig åter i smutsen.”

Det går illa om man lärt känna sanningen och sedan förkastar den och vill leva som världens barn gör, i synd. Frälsningen är den enda  vägen bort från synden. Den som vägrar att följa Gud kommer att bli slav under sina egna syndiga begär.

Den som överlåter sig till Kristus blir befriad från slaveriet under synden.

 

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.