Hälsa /GMO och Monsanto m m, ‘Djävulens företag’

 

GMO  –   Läs om GMO:

http://www.happysmile.se/monsanto.html
Monsanto – Ett av djävulens företag 
På företagets egna hemsidor har man lagt till undersidor ”Fakta & Myter”. Kan ni erinra er om något annat företag som är tvungen att ta till sådana försvarsåtgärder?

Företaget är känt för att använda sig av aggressiv marknadsföring och är mycket duktiga på PR. De är även kända för att muta politiker och tjänstemän samt visa på ekonomiska muskler genom att förhala rättsprocesser. Men det värsta av allt är att detta företag är på väg att förstöra världen. P.g.a. Av deras GMO produkter. Ännu värre är att dom får hjälp av världsnatursorganisation WWF och en av kombatanterna är Bill & Gates Foundation.
 
Bakgrund
Företaget grundades redan år 1901 av en självlärd kemist John Francis Queen, i St. Louis, Usa. Företagsnamnet Monsanto kom ifrån hans mammas efternamn som ogift. Uppstarten av företaget finansierade han dels med egna pengar, men även kapital ifrån läskedrycksdistributörer. Företagets första produkt var sötningsmedlet sackarin, vilket längre fram såldes vidare till Coca-Cola. Detta konstgjorda sötningsmedel hade John funnit i Tyskland och förde det till Usa.

Under 1920 talet var Monsanto en ledande tillverkare av svavelsyra och andra bas industrikemikalier och var alltid med tio-i-topplistan varje år framtill 40-talet som en av de främsta kemikalieföretagen i Usa.

Genom 1940-talet  var plast och syntetiska tyger en viktig och central del av företagets verksamhet. 1947 hände det en tragisk olycka där mer än 500 människor miste livet, då ett franskt lastfartyg som fraktade ammoniumnitrat åt Monsanto krockade med en brygga och nitratet spreds i luften. /Se länk

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.