Hjärtats inställning/ Bli lik Kristus

 

*

Koncentration på att bli lik Kristus- ja det är en troendes önskan. Det är lätt för människor att överbetona synliga goda gärningar på bekostnad av en inre tro, men för Gud är det framför allt vårt hjärtas inställning som räknas.

Förväxla ALDRIG religiös verksamhet med andlighet!

Tro heller inte att du tillfredsställer Gud genom en aldrig så intensiv arbetsinsats. Gud lägger märke till allt du gör för honom och kommer att belöna dig för det, men bara om du först VILLKORSLÖST tar emot hans frälsning. Läs om detta i Fil 3:2-3 och nedan om att bli mer lik Kristus.Paulus bad dem följa hans eget exempel-   Inget av evangelierna hade ännu blivit skrivet.

*
Php 3:17  Mina bröder, varen ock I mina efterföljare, och sen på dem som vandra på samma sätt som jag, eftersom I ju haven oss till föredöme.
Php 3:18  Ty det är såsom jag ofta har sagt eder och nu åter måste säga under tårar: många vandra såsom fiender till Kristi kors,
Php 3:19  och deras ände är fördärv; de hava buken till sin Gud och söka sin ära i det som är deras skam, och deras sinne är vänt till det som hör jorden till.
Php 3:20  Vi åter hava vårt medborgarskap i himmelen, och därifrån vänta vi ock Herren Jesus Kristus såsom Frälsare,
Php 3:21  vilken skall så förvandla vår förnedringskropp, att den bliver lik hans härlighetskropp – genom den kraft varmed han ock kan underlägga sig allt.

/Maria

                                                                          

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.