Himlen, Guds plats /Vårt hem

 

Den troende har ett framtida hopp. Det hoppet sträcker vi oss emot: Himlen. C.S Lewis sade en gång: “Ingen är redo för att leva på jorden förrän han är redo att leva i himlen.”

Jag tror att det är ett rätt uttalande, för när vi har förstått, genom tro, att himlen är vårt rätta hem, då kan vi stå ut med att leva på jorden. Jag har personligen fått erfara den tanken ett flertal gånger, och särskilt nu i dessa tider då det händer så mycket vidriga saker här på denna jord.

Vi vet vart vi är på väg då vi har tagit emot Kristus, vi vet vart vi hamnar/flyttar en dag. Och det ska bli skönt. Vi har frid, därför att vi vet att en gång hämtar han oss hem,  hem till vårt riktiga hem.

DÅ får vi vara tillsammans med Herren. Paulus beskriver våra jordiska kroppar som tält (2 Kor 5:1-5). Har du campat? Då vet du hur lite skydd ett tält ger. Paulus beskriver våra kroppar, och han säger att det är inte hela världen om våra tält blir förstörda, därför att Gud har byggt en evig byggnad i himlarna för oss.

När vi lever i kraften från Kristus i oss, har vi en fast tillförsikt om FRAMTIDEN.

Livet här nere är inte lätt, men vi har något att längta till, en ny framtid. Tack gode Gud för att du frälste mig… Hoppet och garantin för himlen 2 Kor 5:5, Hoppet om härligheten Kol 1:27,

http://www.youtube.com/watch?v=2Bu4rTPzfg0

Jag vill ge dig, O Herre, min lovsång

2 thoughts on “Himlen, Guds plats /Vårt hem

  1. Hej Kyllikki Det beror så mycket på om vi lärt känna Jesus och han säger att de som följer honom får flytta hem, de som älskat honom.Det finns de som är ljumma, och inte följer..de borde vakna inna det är för sent. Man får tro Jesus på hans ord, och göra allt man kan i Kritus kan man allt, då kan man också följa Honom. Kram Maria

  2. Hej Maria!
    Tyvärr så kommer inte alla troende till Himmelen om vi inte ordentligt rannsaka våra hjärtan,om vi verkligen följer Jesus,om de bara är ord och inte gärningar med kärlek
    Jag tänker på Kyrkor som har bråk mellan präster och medlemmar och präster som predika ett urvatnat evangelium,viger homosexuella etc…Inte ens jag själv är säker om Jesus kommer att ta emot mig i Himmelen…..
    Kram Kyllikki
    Jag dömer ingen,men ser som det är idag,precis som du Maria gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.