Gud i samhället /Visa dig utan mask

 

dove2.jpg 

Hur skall den kristne vara? Dvs den troende. Paulus säger klart och tydligt att det är fel att imitera ett kristenliv:* Jag är ju inte som de många som schackrar med Guds ord, nej, jag förkunnar det oförfalskat, som det kommer från Gud. inför Gud och för Kristi tjänst.* /2 Kor 2:17/

Vi skall inte köpslå med Guds ord. Vi skall vara uppriktiga, ärliga och gudaktiga människor! Som kristna skall vi inte spela en roll eller ta på oss någon mask. Vi skall inte förtrösta på våra egna ansträngningar i att leva det kristna livet.

I stället ska vi vara i Kristus och låta honom arbeta genom oss. Paulus säger inspirerad av den helige Ande: *Ta av er masken! Försök sluta imponera på andra. Sluta upp med att hyckla. Sluta överskyla era synder. Sluta låtsas vara segerrika. Ingen bryr sig egentligen om den roll du spelar. Vandra ärligt och öppet i Jesus Kristus så att han kan börja sitt verk i ditt liv!*

Vi kan njuta av det segerrika liv som Paulus beskriver BARA när vi låter maskerna falla och låter Kristus göra oss till de människor han vill att vi ska vara. Vi kan utbreda Kristi väldoft endast när vi tar av oss våra msker så att världen kan se Kristus genom oss./Luis Palau/Tid att sluta låtsas.

Ja så skriver Luis och jag håller med, gör du det med? Skall vi kristna ta av oss våra masker och sluta spela segerrrika, och visa att vi är så svaga, utan Kristus, men att vi i Kristus är starka och värdiga att gå ut med evangelium.

Vi troende skall vara värdiga, och gudfruktiga, vänliga och kärleksfulla och kunna erkänna fel och brister, vi är INTE perfekta, men ju längre vi går med Kristus, desto bättre blir det. KASTA ALLA självpåtagna masker och visa vem du är. Bara då kan Kristus verka i dig och genom dig, FÖR ANDRA Människors skull. /…Be för era medmänniskor och tacka Gud för allt som han kommer att göra bland dem/1 Tim 2:1

2 thoughts on “Gud i samhället /Visa dig utan mask

  1. Hej Kyllikki Det bästa sättet att lära känna sig själv är att lära känna Jesus. Det tar tid och det är i många fall smärtsamt, men det går.
    Träning, umgänge med Gud, vila i Gud, prisa o tacka Gud,det tar tid, men är så värdefullt, för man kommer fram till att i Gud har man allt och är mycket värdefull.
    Kamp vill satan ge oss, massor av kamp, men det är sådant man får ta då man valt att leva med Gud. Det komemr att ordna sig för dig, det vet jag, för Jesus älskar dig o släpper inte dig.
    Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.