Islam / Skillnader och mer..

Det finns väldigt mycket som människor inte känner till om Islam, därför finns denna kategori om Islam på min sida. Man borde ta till sig information om islam som religion, och kunna se jämförelserna med kristendomen. Det finns uppenbara och väldiga skillnader, fastän man inte tycks kännas vid dem. Islam och kristendomern står inte för samma religion eller för en och samme Gud, och om detta läser du här:

Klippdomen (kallas också för Omar-moskén) är byggd på tempelberget där judarnas tempel stod. Den byggdes av den muslimske ledaren Abd el-Malik år 688-691. På insidan av byggnaden finns ingraverat på klassisk arabiska: ”O ni bokens folk, överskrid inte gränserna i er religion, och påstå inte om Gud annat än det som ä sant! Messias Jesus, Marias son, är endast en Guds apostel, och Hans Ord som han förkunnade för Maria, och ande av Hans ande. Tro därför på Gud och hans apostlar, och säg inte: ”Gud är tre”. Det är bättre för er. Gud är endast en Gud. Fjärran vare det från hans ära att han skulle ha en son.” (från Sura 4:171).

En miljard människor har Koranen som Guds heliga bok, och ett antal tusen av dem har på senare tid invandrat till Sverige. Men vad innehåller deras bok? Är den trovärdig? Är det samma Gud där som i Bibeln? Flera kyrkliga företrädare i vårt land har hävdat att kristna och muslimer ber till samma Gud.

När man läser Koranen framgår det klart att Muhammed anser sig tro på samma Gud som Adam, Noa, Abraham, Isak, Jakob, Josef, Moses, David, Salomo och Jesus (42:11). Men, anledningen till att Muhammed gör detta är att han menar att dessa bibliska personer trodde på Gud på samma sätt som han själv gör! Muhammed är i Koranen inseglet på alla tidigare profeter (33:40), och därför kan han lägga sina egna ord i tidigare profeters mun.

Den röda tråden i Bibeln är Guds försoningsplan, men i Koranen är det “islam”, det vill säga att underkasta sig Gud och lyda hans apostel Muhammed. Koranen anser sig själv vara Guds slutliga skrift, nedsänd av Gud och uppenbarad genom ängeln Gabriel för aposteln och profeten Muhammed.

Enligt ortodox muhammedansk uppfattning är Koranen fullständigt fri från alla slags brister och ofullkomligheter. Det påstår också Koranen själv (4:84, 18:1). Men författaren av Koranen visar att han ägde mycket små kunskaper om judarnas bok Gamla Testamentet och nästan ingen kunskap alls om de kristnas Nya Testamentet. Det visar alla felaktigheter som Koranen kryllar av. Ett graverande exempel är 5:79 och 5:116. Där beskrivs treenigheten som Gud, Jesus och Maria! /Vilket är fel, min anm!/ Resten läser du HÄR:

http://www.tidenstecken.se/koranen.htm Här finns början och slutet på artikeln.

GLÖM heller inte av att läsa:

http://www.wordmworld.net/bubble-words/oppet-brev-journalister

http://www.wordmworld.net/bubble-words/vaccinationsnyheterna

2 thoughts on “Islam / Skillnader och mer..

  1. Hej Jag tror inte man kan göra en sådan jämföresle, rakt av.
    Här finns mycket i texten,,läs hela länken
    Författaren av Koranen har inte den kunskap om vare sig GT eller NT, men det har judarna.
    Läs mer..Här handlar det ju om vad islam tror/maria

  2. Då är ju muslimerna samma som judarna, judarna tror ju inte heller att Jesus är Guds son.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.