Himlen, Guds plats / Hur blir det en gång..

Myndigheterna i Italien har ordnat fram tält till dem som blivit drabbade hårt av jordbävningen i landet. Italiens regering har lovat att bygga S k krisbostäder, men det har inte hänt något på den fronten.

Klimatet i detta område där jordbävningen inträffade är kallt, och i vintras låg här en och en halv meter snö. Jag skulle inte vilja bo där i tält. Människor är rädda och oroliga och ledsna och arga. De har inget normalt liv  där de bor.Nej jag kan förstå att det är svårt och jag skulle inte vilja ha det så. Så jag har det väldigt bra! Det har säkert du med, fast du/vi klagar.

Saudiarabien fängslar och torterar människor och situationen är än värre nu. Det är hårda tider kan vi förstå. I Thailand har 44 personer dött i influensa enligt Ekot./

**Bygger du ditt himmelska liv på den mänskliga erfarenhet du tycker du har här i livet? Tänker du väldigt mycket på hur det ska vara i himmelen? Funderar du precis som sadukkeerna hur äktenskapet ska se ut i himmelen? Saddukkeerna frågade Jesus om hur äktenskapet skulle fungera i himmelen.

 Jesus svarade att det var viktigare att känna till Guds kraft. I varje generation och kultur tenderar uppfattningen om himlen och det eviga livet att utgå ifrån bilder och erfarenheter i det nuvarande.

Jesus sa att detta beror på vår dåliga kunskap om Guds ord. Vi får inte bygga vår syn på Gud och evigheten på mänsklig erfarenhet. Vi bör tänka mer på vår relation till Gud än hur det ser ut i himlen. Till sist får vi ändå veta sanningen- och den kommer att överträffa våra största förväntningar. Detta tror jag på. Allt detta och alla frågor får ju svar en gång, eller hur?**  /Maria

*Låt ingen lura er för många ska komma och påstå att de är Messias, och de kommer att leda många vilse.  ….* Matt 24:4 

2 thoughts on “Himlen, Guds plats / Hur blir det en gång..

 1. Hej Andreas. Vad jag menade om Italien var att vi har inte haft någon sådan jordbävning, och vi bor inte i tält som de, med allt vad det innebär, och vintern kommer snart…det är så synd om dem alla.
  Pengar är inte till någon lycka egentligen om man inte använder dem för nödlidande.
  Göran Skytte är frälst men jag vet inte hur det hände, men glad för hans skull. Jag hoppas att han använder sin tro till att verkligen vittna för andra om vem Gud är och att han vill verka för väckelse.
  Hälsn Maria

 2. Jo, men samtidigt beror väl inte all lycka på saker och pengar om man säger så, jag menar för att de i Italien inte har sina vanliga hus att bo i och därför förlorat denna ‘sak’ nämligen sitt hus.

  Och nog finns det armod i Sverige med, kanske t.o.m. ens egen granne i huset bredvid vem vet?

  En helt annan sak; satt och tittade i Hemmets Journal här hemma häromdagen, såg den där journalisten Göran Skytte däri och kom på att han är frälst numera. Vad tycker du om hans frälsning?

  /AT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.