Bibeln /Kol 1:1-2:3; Kol 2:6-7 Tro

 

 reach2.gif

Kolosserbrevet är mycket bra att läsa. Syftet med Kolosserbrevet var att tillrättalägga de missuppfattningar som fanns i församlingen på Paulus tid och visa att de troende har allt de behöver i Jesus Kristus. I Kol 1:1-2:23 : Paulus betonar särskilt att Jesua har avtjänat straffet för vår synd, försonat oss med Gud, och att han är det föredöme vi ska följa för att växa andligen.

Jesu likhet med Gud är fullkomlig, och när vi har lärt oss vem han är vet vi också hur vi själva behöver utvecklas. Eftersom Jesus är herre över hela skapelsen är det naturligt att vi också gör honom till herre i våra egna liv. Låt oss växa i Kristus och bli lika honom.

Jesus Kristus är Gud förkroppsligad. Han är Herre över allt skapat. Han är en synlig spegelbild av en osynlig Gud. Han är evig, han fanns före allt annat, han är allsmäktig och han är jämställd med Fadern. Han är den högste och han är fullkomlig. Klarare än så kan jag inte skriva…

Vi har också en gemenskap med Kristus som aldrig kan brytas. Vi identifierar oss med honom i hans död, begravning och uppståndelse. Det finns ett egoistiskt sökande i världen, och det är falska lärare som förespråkade/ar  en villolära av regler som var påhittade av människor (lagiskhet). De försökte/er  växa andligen genom självplågeri och mystik. Detta egoistiska sökande gjorde/gör  dem högmodiga och självcentrerade. Ja det är många många som också idag söker i Tarotkort, spådamer och spågubbar, och med allehanda vansinniga saker som mystiska människor hittar på. MEN det är inget att ha! Den levande tron som Gud har gett oss i frälsningen är en verklighet som bräcker allt annat och ger oss FRID! GLÄDJE! KUNSKAP! UPPRÄTTELSE! RÄTTFÄRDIGHET och Mycket mer! Kort sagt: vi får lära känna Universums Skapare, Halleluja!

Paulus säger i Kol 2:6-7 *Ni litade på att Kristus skulle frälsa er. Ha samma grundmurade förtroende för honom vad det än gäller i ert liv. Då får det stadga och tron kommer att växa. Låt era liv flöda över av glädje och tacksamhet för allt han har gjort.*

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.