Han är uppstånden /Gå ut…

faithgold6.jpg 

Jesu uppståndelse kan vi återkomma till hur många gånger som helst och varje gång vi gör det så tror jag att vi kan upptäcka något nytt i texten i bibeln, eller i våra inre. Man behöver säkert,precis som lärjungarna och Maria Magdalena smälta allt detta oerhörda, livsförvandlande.. Maria M och lärjungarna gick igenom fyra stadier av undran: 1. Först trodde de att någon hade varit där och tagit bort kroppen ur graven.(Joh 20:2) 2.Liksom Petrus kan man undersöka vad som hänt, men ändå vara undrande (20:6). 3. Först när de möter Jeus personligen börjar de förstå och tro på uppståndelsen (20:16) 4. När de sedan har överlåtit sig och sina liv till att tjäna Jesus börjar de förstå den fulla innebörden av hans närvaro och att han verkligen är med dem (20:28).

Ja Jesus uppstod, precis som han sagt, därför kan vi tro honom om allt annat han har lovet. Även om vi själva inte var med då uppståndelsen skedde, så har vi så många vittnesbörd på att det verkligen verkligen skedde. Behöver vi mer än det och våra hjärtan där Gud talar? Och vi kan inte ta emot Jesus Kristus på allvar förrän vi har upptäckt att graven är tom och att han faktiskt lever. Då kan vi börja berätta för andra om den glada nyheten: JESUS LEVER! GRAVEN ÄR TOM! Halleluja!

*

Ja vänner, så här är det och nu är det vi som måste, av kärlek, till Jesus gå ut och göra andra till lärjungar, och visa världen att Jesus lever!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.