Den helige Ande / Lyssna vad anden…

th_dove_and_hand.jpg 

Att få sitta ned och ha Jesus nära, föra ett samtal med honom..Se honom påtagligt och få höra honom tala. Ja så önskar många människor att få göra. Lärjungarna fick verkligen göra detta, se Jesus, tala till honom och höra honom svara, de fick också röra vid honom. De fick höra honom predika, de fick höra honom tillrättavisa och förklara. Du kanske också önskar att han var dig så nära. OCH Han ÄR ju det!

 Nu är inte Jesus begränsad till en mänsklig kropp eller tid, NU är han hela tiden närvarande hos oss. Genom den helige Ande talar han till oss, varenda en som vill HÖRA. Han är närvarande hos oss ALLA samtidigt. Du kan höra honom, du kan tala med honom, och han är ALLTID nära dig. Du kan läsa och höra hans ord tala till dig genom Bibeln. Han är lika verklig för dig som han blev för Tomas.

Jesus uppståndelsekropp vara ingen synvilla eller förfalskning eller spöke. Jesus uppståndelsekropp var konkret och fysisk- han var inte en ande som saknade kropp. Tänk att han uppstånden är och verkar för oss idag. Vi kanske också tycker att bibeln skulle berätta meer för oss om alla under och tecken och mirakel, MEN? räcker inte det vi läser? Johannes berättar att han bara har återgett en bråkdel av allt det Jesus gjorde under sin tid här på jorden. Men det är fullt tillräckligt för att vi ska kunna tro att han är Jesus Kristus, Guds Son, som kan ge oss evigt liv.

O giv oss, Herre, av den tro som sorgerna betvingar, som lyfter oss till ljus och ro på starka örnevingar, som talar mäktigt till envar och bär oss under färden, som härlig tröst i tvivlen har och övervinner världen./Ida Granqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.