Hälsa – Mat /vet du vad du äter? GMO

 
 
GMO kan innebära slutet för mänskligheten:
 
En växande skara av vetenskapsmän, jordbrukare och upprörda medborgare lägger mycket av sin tid att utreda farorna med GMO och verka för en GMO-fri värld. Företag som Bayer erkänner att GMO sprider sig okontrollerat medan fler och fler vetenskapsmän finner att GMO orsakar sterilitet och allvarliga skador hos försöksdjur, ändå finns GMO-produkter kvar i våra livsmedelsbutiker.
GMO kan innebära slutet för mänskligheten
Man kan undra varför det tillåts att GMO sprider sig över jorden när det år efter år kommer vetenskapliga effekter som visar hur GMO bryter ned försöksdjur på olika sätt. Det mest skrämmande torde vara de många rapporter från olika länder som visar hur möss och hamstrar som fått GMO-föda får minskad fertilitet och efter tre generationer blir helt sterila. Är GMO-lobbyn så mäktig att GMO inte går att stoppa eller vet myndigheter med makt att reglera odling och spridning av GMO inte om de hemska effekter GMO dokumenterad visat sig kunna orsaka.

Den kanske viktigaste varningsklockan var de fynd som i år presenterades av ryska forskare där man funnit att hamstrar som fått äta genmodifierad soja blev sterila efter tre generationer. Deras resultat går hand i hand med fynd från andra länder där man visat på minskad fertilitet hos möss som haft GMO i sin föda men visar att efter tre generationer är djuren absolut sterila. En liknande effekt hos människor skulle troligtvis inte märkas förrän några decennier.

Folk vet inte heller om att de allra flesta personer får i GMO-grödor regelbundet. Runt 95 % av den soja som odlas i världen är genmodifierad och det var just GMO-soja som gjorde hamstrar sterila i de ryska försöken. Även om man inte köper och konsumerar ren soja är man inte säker. Soja finns nämligen i form av sojalecitin i nästan all choklad i livsmedelsbutiker. Du hittar även soja i den glass som innehåller choklad. Hur många föräldrar vet om att deras barn när de köper godis, choklad eller glass kan få i sig genmodifierad soja som kan leda till minskad fertilitet och andra typer av skador?

Något måste göras och det snabbt, vill vi ha en värld där vi genom att köpa livsmedel som de flesta människor tror är testat och säkert potentiellt kan göra oss sterila?

Skriven av Marcus Borg
Originalartikel

Skrämmande att vi ska tvingas äta det som inte är bra, eller rättare sagt: Varför får vi inte reda på vad som finns ivår mat- det som är skadligt berättar   “de”   inte om…../Maria
OCH:
Länk NEDAN till Gmo-artikel i Guardian med många bra kommentarer!
Politikerna är under mycket press från bioteknikföretagen och skriver in deras marknadsföring/sound bites i lagstiftningen, enligt artikeln.
Det verkar klart att grödor skapade genom bioteknik, sk “Frankenstein food”,
enligt biotekniksektorn är “matsäkerhet” i framtiden i en “klimatförändrad värld”…prata om aggressiv marknadsföring – vi gör om hela naturen för att vinna “totalseger” för våra varor!! Om en till två generationer har Gm-grödor och Gm-djur konkurrerat ut och/eller kontaminerat naturligt producerad mat.
Sen blir det Star trek rymdmatning och dropp, kanske!  ?????

http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jun/06/gm-crops-biotech-lobbyists-fsa

http://www.naturalnews.com/029210_nanotechnology_medicines.html

TACK Janne för länkarna!!/M

11 thoughts on “Hälsa – Mat /vet du vad du äter? GMO

 1. Min mamma reste sig från att vara praktiskt taget DÖD – vid 79 års ålder – med leukemi. Hon var helt frisk på 8 veckor, fast hon först inte ens orkade TUGGA! Jag har sett detta igen och igen och igen. Med SVÅRA SVÅRA sjukdomar! Men det måste vara Eko – o så lite tillsatser som möjligt.

  Torkad frukt är Raw – men konserver är tyvärr döda. Det är inte svårt – det svåra är att få RUTIN – då blir det simpelt! Och att de andliga kanalerna klarnar – ja fråga mig!

  Gud Välsigne Dig

 2. Hej Nytroende! Citat:Snart är vårt tålamod slut – genom alla dessa kemikalier i maten så får folk mindre tro också! Visst – att äta Ekologisk föda utan tillsatser gör din hjärna klar och du slipper en massa sjukdomar (diabetes, ADHD osv) kom ihåg att vi äter INTE mer utan MYCKET MYCKET MINDRE socker och vitt mjöl än på 60talet! Alla borde haft diabetes då!/Det här är så bra sagt.
  /
  Jag försökte lägga in den länken om att skriva under men den gick ej att få in här.
  Bra att du lägger den här.

  Jag håller med dig, jag är född år 56 och under min barndom var inte det så många sjuka som nu.
  Har prövat rawfood och har vänner som förespråkar det, det är bra, fläskfile och biffar m m äter vi inte men fisk o kyckling, men kycklingen är det väl GMO i också…..
  Oj vilken värld.
  Fram för ekomaten. /Maria

 3. https://secure.avaaz.org/en/eu_gmo/97.php?cl_tta_sign=fa8d9ccb06e9b614b11a66b339201baf

  Denhär länken såg jag inte att ni hade nånstans eller är jag blind?

  Den går direkt till sajten som nu samlat 1300.000 underskrifter mot GMOvanvettet. SKRIV PÅ! Man ser hur det tickar fram underskrifter från alla i Europa hela tiden!

  Och denna länk går till en sajt som visar hur man kan bojkotta BASF, Monsanto etc.

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/10/09/jeff-smith-interview-gmo-week.aspx

  Snart är vårt tålamod slut – genom alla dessa kemikalier i maten så får folk mindre tro också! Visst – att äta Ekologisk föda utan tillsatser gör din hjärna klar och du slipper en massa sjukdomar (diabetes, ADHD osv) kom ihåg att vi äter INTE mer utan MYCKET MYCKET MINDRE socker och vitt mjöl än på 60talet! Alla borde haft diabetes då!

  Kemikalierna är orsaken, och girighet är orsaken till detta. Växelbruk är för ‘dyrt’ och då blir det en ond cirkel med konstgödningmer besprutning etc. Apostlarna hade ren mat så Jesus kunde förklara all mat ren. Idag är den inte bättre än knark – nej faktiskt så är opium mindre skadligt!

  Att äta Ekomat – speciellt Raw – är t.o.m. bättre än fasta för din spirituella kanal till Jesu röst!

  Måtte Jesu nåd vara med er.

 4. Hej. Detta är så gräsligt otäckt. Allt är redan planerat! Går att utföra, det finns redan konstgjord mat i laboratorierna.

  Vädersituationen kommer ju inte att bli bättre preics, och var tar man då maten ifrån, redan fixat förstås.

  Gud vet om alla manipulationer som människor gör på den jord han skapade, han måtte vara rasande över detta tillstånd vi har.

  Det är en skam att det fått gå så långt. Gud är vred och han kommer att komma med kraft över ogärningsmän -o kvinnor. Över en politik och över allt annat som är människogjort i lögner.
  /Maria

 5. (Artikel i Telegraph 8 okt)

  Texten säger att Storbrittanniens vädertjänst, Met office, varnar för att klimatförändringarna kan göra så att matpriser går upp och matsäkerheten sätts på spel. Dessa framtida/nutida problem kan lösas genom att införa grödor som är konstruerade att klara torka och hetta. Nu frågar man sig vilka företag som redan har dessa grödor!!! Nej, just det…Vilken onödig fråga!

  Climate change threatens UK harvest

  Climate change could push up food prices by causing large-scale crop failures in Britain, the Met Office has warned.

  By Louise Gray, Environment Correspondent
  Published: 7:00AM BST 08 Oct 2010

  Rising temperatures could mean events such as the drought in Russia this summer, which pushed up grain prices, hit countries like the UK.

  But they said the worst effects of climate change could be limited by investment in better farming and the development of new drought resistant or heat tolerant crops. This could be done by aid money, breeding and new technologies like genetic modification (GM).

 6. Monsanto
  Typ Kemi- och läkemedelsföretag
  Huvudkontor Creve Coeur, St. Louis County, Missouri, USA
  Produkter Ogräsmedel, GMO-grödor, bekämpningsmedel
  Antal anställda 21 700 (2009)
  Grundare John Francis Queeny

  Monsanto är ett multinationellt kemi- och läkemedelsföretag som även framställer GMO-grödor.

  Företaget startades i St. Louis 1901 av John Francis Queeny. Han började med egna pengar och kapital från en läskedrycksdistributör. Namnet kommer från hans frus ursprungliga namn. Företagets första produkt var det artificiella sötningsmedlet sackarin, vilket företaget sålde till Coca-cola. Företaget tillverkade Agent Orange till USAs avlövningskampanj under vietnamkriget och även miljögifterna DDT och PCB.

  Tog med ovanstående från länken du skickade. Jag funderar på att ta med ytterliagre information om Monsanto. Tack för din kommentar, den är bra.

  VAD kan man egentligen äta och dricka ? Ja den frågan är mycket intressant!Jag frågar mig också varför det inte hörs och ses mer av sådan här info? Och varuhusen dignar av felaktig mat, se på cocacolan och alla andra drycker, som är beroendeframkallande, man blir mer törstig….stackars människor….
  /Maria

 7. Det står också i artikeln att Monsanto köpte företaget Searle som lanserade Nutrasweet (aspartam!) på 80-talet och (försvarsminister och Irakkrigsarkitketen) Donald Rumsfeld var en av Searles chefer som fick en hacka (12 milj).
  Sackarin är också en av företagets produkter.

  Intressant hur mycket historia de stora företagen bär på.
  Monsanto borde vara ett av de mest kontroversiella företagen, med inblandning i biologisk krigföring, statliga organisationer och i livsmedelsbranschen – på en gång!

  (Kommunism och kapitalism)

  Kommunisteran höll en mansålder (1917-1989). USSR hann samla på sig ett och annat i rättegångsväg under resans gång. Om det samma gäller USA, så är det ca 10-15 år kvar innan imperiet självupplöses, av alla dunkla affärer och maktkorrumperande faktorer. USA imperium (1944-2020?). Historiens dom kommer säkert att bli annorlunda, än vad vi hör och ser i våra blida, “storföretagsvänliga” TV och tidningarna idag! Helt klart!

  🙂

 8. Hej Janne. Visst är det otäckt. Visst är det problem med det vi äter!

  Det är rent äckligt vad som finns i kundernas matkorgar, t ex på fre-lö. Jag var nyss i affären med fam. och såg berg av genmanipulerad mat.Människor tycks inte reagera, men de är väl så fulla av gifter..gottigott, Det finns info, men man tycks inte intresserad./Maria

 9. Länk:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto

  Cirklarna kring företaget inkluderar tyska kemijättar, kopplingar till USA.s högsta domstol (Monsanto ex medarbetare!). Företagets produkter inkluderar DDT, PCB, GMO, terminator seeds (självdör efter en säsong), bovine growth hormone (tillväxthormon i kor/oxar). Företaget är också inblandat i Artic Seed Vault (en bunker på Svalbard som samlar alla icke manipulerade grödor/frön på jorden) och har patent på genmodifierade grisar mm.

  McDonald´s är en nära partner. Pharmacia Upjohn köpte företaget frö ca 10 år sedan, och strukturerade om det.

  Många länder i världen kämpar/har kämpat mot företagets planer och lagstiftat mot dess produkter, däribland Mexiko, Indien och nu sist EU, som nyss släppt GM produkter på Europamarknaden, efter 10-15 års motstånd.

  Ja, du…!
  🙂

 10. Det verkar vara lik hopplöst att varna för GM-produkter som för vacciner eller för vad som helst som inte når main stream media, och som sas kommer ur rätt mun.

  Om nu folk tror att “GM räddar världen” (med 48 timmars besprutning och onaturligt urval i tilverkningsprocessen) och att Monsanto/Basf och resten av kemiföretagen “producerar matsäkerhet på planeten” och inte bara är en aggressivt biokemiskt övertagande av livsmedelsbranschen av ett antal företag som går över stock och sten för att uppnå monopol och kanske sänka befolkningskurvorna på samma gång, så tro det!

  Här är produkter som hör ihop:
  (Monsantoprodukter)

  DDT – GMO.
  Agent orange – GMO.

  Monsanto vill “säkra de fattigas matförsörjning” idag lika mycket som de ville rädda världen från Kommunister i Vietnam, för ca 40 år sedan.

  “Är det inget problem med genmanipulerat majs, soja, socker och potatis” – så ÄT!

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.