Evangelium. Under och Mirakel / Onda andar

 

I Lukas evangelium botar Jesus en pojke som är besatt av en ond ande. Luk 9:37-43

Tror vi att det finns onda andar i världen idag? Människor är mycket intresserade av TV-program som handlar om andar, typ Det Okända m m. Om man visste vad detta är farliga program att suga i sig och se på.

Lukas: *När de dagen därefter gingo ned från berget, hände sig att mycket folk kom honom till mötes. Då ropade en man ur folkhopen och sade: “Mästare, jag ber dig se till min son, ty han är mitt enda barn.

Det är så att en ande plågar honom, och strax skriar han då, och anden sliter och rycker honom, och frdgan står honom om munnen. Och det är med knapp nöd han släpper honom, sedan han har sönderbråkat honom.

Nu bad jag dina lärjungar att de skulle driva ut honom, men de kunde det icke.”

Då svarade Jesus och sade: “O du otrogna och vrånga släkte, huru länge måste jag vara hos eder och härda ut med eder? För hit din son.”

Men ännu medan denne var på väg fram, kastade den onde anden omkull honom och slet och ryckte honom. Då tilltalade Jesus den orene anden strängt och gjorde gossen frisk och gav honom tillbaka till sin fader.

Och alla häpnade över Guds stora makt.   ***

Jesus gjorde alltså ett under/mirakel för denne unge mannen var sjuk men blev frisk, botad av Jesus.

Varför kunde INTE lärjungarna driva ut en ond ande? kanske du frågar?  I Markus 6:13 ser vi att de gjorde det under sitt missionsuppdrag. Hade de fått särskild makt bara för det uppdraget, eller hade deras tro försvagats?  Jesus säger i Matt evangelium om detta att lärjungarna har så liten tro. Jesus säger: “Men detta slags andar kan inte drivas ut om ni inte ber och fastar.”  Bön och fasta är tecken på tro och ödmjukhet inför Gud. Utan en sådan attityd finns det inget hopp om att lyckas.

Striden med djävulen är svår och pågår utan uppehåll. Seger över synd och frestelse kommer genom tro på Jesus, inte genom vår egen ansträngning.

Som Guds son har Jesus både Guds kraft och hans makt. Hans ord bör alltså vara vår absoluta auktoritet. Om någons undervisning är sann, så måste den vara i linje med Jesu undervisning. Se på Jesu undervisning.

Och:  Som du kanske vet så är det också många många ungdomar och även äldre som skär sig, då kan man fråga: är det en psykisk sjukdom eller inte? Kan man avhjälpa det med psykofarmaka?  Det står i bibeln om att Jesus botar en sådan människa, som skär sig med stenar, och till detta återkommer jag i samma kategori: Evangelium/Under och mirakel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.