Gudsfruktan.

respekt-for-gud.jpg

Vad är Gudsfruktan?

Det är inte bara respekt att känna Gudsfruktan. Att frukta Gud betyder att ge honom det företräde och den position som han skall ha. Den positionen består av den härlighet, ära, vördnad, tacksamhet, lovprisning som han förtjänar.

Det är skillnad på vad vi tycker är Gudsfruktan och på vad Gud säger om det ordet. Han får en plats i våra liv, och det är en plats som vi borde ta till vara på mer än vad många kanske gör. För många är Gud bara Gud. Betyder hans namn allt? När vi värderar honom och hans vilja mer än oss själva, då börjar vi fatta vad Gudsfruktan är. Amen.

Då hatar vi det han hatar, och vi älskar det han älskar.

Vi bävar för att göra fel, så att han ser och hör de orden som är fel och de tankar och gärningar som strider emot hans vilja.

Gudsfruktan är inte något från Gamla Testamentet som vi bör känna till och kanske inte bry oss om, det gäller än i dag. Det är en livsstil att känna Gudsfruktan. Många människor hanterar Gud och hans ord som om de vore uppfunna av dem själva. Det är inte rätt, eller hur?

Jesu lärjungar sa Herre till Jesus, de kände en stor respekt.Om vi behandlar Gud och Jesus alltför familjärt förlorar vi respekten.

Man kan se under gudstjänster att människor har liten respekt för Guds ord. Man tittar på klockan, diskuterar under mötet, de springer omkring i gångarna, de viskar och pratar. Är det respekt? Är man inte intresserad kan man tänka till innan man går till mötet. Gör man på detta sätt är man knappast inte intresserad av att få ett möte med Gud. Då kanske man skall hålla sig hemma.

Gudsfruktan är vördnad och respekt för Ordet och för den pastor eller annan som förkunnar. De är Guds tjänare och det är Guds sak att döma dem eller inte.

Ordspråksboken säger oss: “…genom Herrens fruktan undflyr man det onda.” (16:6)

Gudsfruktan drar dig mot Guds närvaro, inte bort från den. Men är du rädd för människor beter du dig så att du drar dig undan Gud…. och det tänker jag ta upp i en kategori som heter “Människofruktan”, som är under upparbetning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.