Guds kärlek till oss /Löften

forandring.jpg

Löften. Visst har vi av människor fått många löften, både sådana som infriats och hållits; blivit verklighet, och också sådana som har varit tomma löften.

Det är en sorg att veta att så många människor blir besvikna i livet.

Och det är en glädje för mig att säga att: Gud håller sina löften till oss. Alltid.

Hela bibeln igenom kan vi läsa om hans löften till oss människor. I Johannes kapitel 15:9-11 läser vi:

“Som Fadern älskar mig så älskar jag er. Lev i min kärlek. När ni lyder mina bud lever ni i min kärlek, liksom jag lyder min Far och lever i hans kärlek. Jag har sagt er detta för att min glädje ska fylla er och er glädje ska bli fullkomlig.”

Vad säger Jesus här? Jo: När vi lever med honom i oss, i hans kärlek och lyder de bud han gett oss(att älska varandra) så kommer våra liv att bli fyllda av kärlek och lugn. Våra liv blir fyllda av kärlek till andra och vi kan göra de gärningar som Jesus ber oss om.

Att leva i Kristus betyder att tro att han är Guds Son, att ta emot honom som Frälsare och Herre, Att göra vad Gud säger, att fortsätta leva i tro, att dela de troendes gemenskap, den kristna församlingen- Kristi kropp.

Gud gav Israel löftet att komma in i Kaanans land, men de lydde ej Gud och kom därför inte in.

Nu ger Gud oss en chans att komma in i hans perfekta vila genom att komma till Kristus. Nu är alltså den rätta tidpunkten när det gäller att tro på Kritus och att gå in i hans vila och få frid med Gud. Han har gett oss ett löfte. I morgon kan det vara för sent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.