Gudsfruktan / Respekt för Gud?/Jeremia

 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1467485.svd

http://www.stoppa-storebror.se/aktuellt.htm

LÄS om kontrollsamhället…..

Är DU förskräckt och ställer dig mycket undrande över vad som händer i vårt övervakningssamhälle och tycker att saker och ting går för långt? Eller tycker du det är bra med den utveckling till kontrollsamhälle som sker idag på alla möjliga fronter?

Eller är du trött på att DU inte kan göra något åt det som nu sker i allt detta? Allt det du kan läsa om i dessa länkar ovan, handlar om kontroll över oss människor i samhället, och varför sker det tro? Vet du om vad som är på gång? Det kommer att bli än värre.

Kanske har du hört nyheter idag som handlar om G20-mötet i London? Kanske har du läst eller hört att Frankrikes president hotar att hoppa av detta möte? Kanske du läst att B Obama antagligen får det hett om öreonen nu när han ska visa hur de ekonomiska problemen ska lösas….

Vi lever i högst oroliga tider. Du har väl inte heller undgått att höra om de pengar som AMF betalat ut och vad som nu diskuterats angående detta stora fel med alla dessa miljoner/miljarder som det handlar om? Och har du läst och hört om Arbetsförmedlingens chef som får en tjänstebil? Det var ingen liten och billig bil inte, nejdå, fint ska det vara.

Jaha, så ser det ut och Sveriges folk bockar och niger, inga större protester hörs minsann. Å vad jag är trött på allt detta, men jag är INTE förvånad. Jag undrar också vad en profet skulle säga till dessa som missbrukar förtroenden och som inte kan skilja på mitt och ditt. Vi kan ställa oss en fråga: VARFÖR har de ogudaktiga sådan framgång?

SAMMA fråga ställde sig Jeremia (se bla a Job 2:4-21 och Hab 1:1-4) Jeremia visste att Guds rättvisa skulle göra sig gällande, och om vi är troende så VET vi att samma sak kommer att hända i vårt land: GUD KOMMER ATT visa vad han tycker och vad HAN vill i allt det som händer. Jeremia visste hur människor kan bli så kalla att de bara ropar efter egna fördelar, och han konstaterade:

Människor ser ned på sina medmänniskor. Människor håller hårt fast i det som de tycker de har förtjänat och som är deras “eget”. Människor tvingar på sina egna lösningar på andras och samhällets problem. Människor är såå nöjda med sina egna planer i stället för att rådfråga Gud.

När du läser dessa rader så kanske du kan hålla med om att i de samhällen och länder som hade det svårt på Jeremias tid, så ser du att vad vi lever i idag, är det liknande situationer och skeenden. Varför är människor så syndiga och varför förkastar de Gud?

De kommer att få ångra sig djupt, om de inte vänder om, och tiden är kort. Människor behöver Guds styrka, beskydd och tillflykt, råd, hjälp, nåd, förbarmande….men de förstår det inte, utan går på som de vill själva, det kommer inget gott ut utav det.

*Du skall inte ha några andra gudar vid sidan av mig.* 2 Mos 20:3 MEN det har människor idag, de har MAMMON som Gud, och de känner INTE den ende sanne Gud som är Far till oss alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.