Inställning till problem/ Han beskyddar..

 

Är vi beskyddade av Gud? Ja den troende är beskyddad och förväntas arbeta för Gud. Du kan läsa i Jesaja 51:10–51:11 om hur Gud vill att det ska vara. Här och genom hela bibeln finns bibelord som talar om vad Gud säger till sitt folk.

 Gud säger i Jes 51:10 *Är du inte densamme i dag, den mäktige Guden som torkade ut havet och gjorde en väg genom det för det folk som du befriat?

* Jo Gud är fortfarande den mäktige Gud som hjälpte Israels folk till räddning. Och i Jesaja 51:11 står det: Den tid kommer, när de som Gud befriat ska komma hem igen. Sjungande av glädje och lycka ska de komma till Jerusalem, och sorg och bedrövelse ska vara borta för alltid.*

Och Gud säger: *Ja, jag är den som tröstar er och ger er all denna glädje. Vad har ni då för anledning att vara rädda för vanliga dödliga människor, som vissnar bort och försvinner som gräset?*/Jes 51:12

Vi har en stor Gud och vi behöver inte vara rädda, för Gud har ju kontrollen. Jesaja uppmuntrar alla som lyder Gud, han ger dem hopp i en värld som är orolig och där människor är rädda. Den troende behöver inte frukta! Gud är med oss, i alla omständigheter. Gud är med oss och skall segra till slut. Alltså kan du fortsätta att älska Gud och följa honom. Gud har utfört många stora under genom tiderna och han gör det fortfarande, och skall så göra till tidens slut.

Hans kärlek kommer alltid att vara densamma för människan, men inte alla förstår det. Felet i allt som händer i människornas historia är att inte alla känner Gud som den gode Gud han är.

Gud säger: *Och ändå fruktar ni inte Gud, er Skapare. Ni har glömt bort honom, han som strödde ut alla stjärnorna över himlen och som skapade jorden.*

Ja människor har glömt bort Skaparen. De tror inte att han finns eller kan ta hand om dem. Det är det största av mänsklighetens stora fel. Vi har satt vår tro och vårt hopp till mäktiga män som skall “ta hand om” alla problem i världen.

Men se, där har vi ingenting att hämta, vi kan inte lita på dem, för de ljuger oss fulla. Den ende som förstår och vet om oss och världens problem är Gud, men människor vänder sig inte till honom i första hand, vi är ju så duktiga själva, men se hur det ser ut…..

Herren vill att vi ska resa på oss och hedra och lyda honom för att det ska gå oss väl. Men vad gör vi? Vi förnekar hans existens och sätter all vår tro och hopp till mäktiga män.

Gud talar om sin enfödde Son och berättar för världen att han skall ha stor framgång, han ska bli högt uppsatt. *Ändå ska många bli förvånade när de får se honom, ja, till och med främmande folk och deras kungar. De ska stå fullkomligt stumma inför honom, för de ska se och förstå vad ingen talat om för dem tidigare. De ska få se min tjänare slagen och blödande, så vanställd att man ska ha svårt att se att det är en människa. Men genom detta ska han rena nationer.* /Jes 52:13 *Ändå var det vårt lidande han bar och våra sorger som tyngde honom. Vi trodde att hans lidande var ett straff från Gud för hans egna synder, men det var för vår skull han blev sårad och slagen…./Jesaja 53:4

 “Världens” mäktiga män har G20-möte i London, men vem sitter på tronen i Evighet? JESUS KRISTUS som skall komma tillbaka.

 

 

2 thoughts on “Inställning till problem/ Han beskyddar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.