Guds kärlek till oss / Tacka!

 his21.gif

Att tacka Gud för allt vi fått och allt vi är; ja så vill jag göra. Därför en psalm, 138, ur Psaltaren:

* Jag vill tacka dig, Herre, av hela mitt hjärta. Andra gudar betyder ingenting för mig. Därför vill jag lova dig med sång. Jag vänder mig mot ditt heliga tempel och tackar dig för all din nåd och trofasthet. Du har infriat dina löften och gjort mig stum. Du har gjort mer än jag hade väntat mig.

När jag ropade till dig om hjälp så lyssnade du till mig och gav mig ny kraft.  Varje kung på jorden ska tacka dig, Herre, när de får höra att du står vid ditt ord. Ja, de ska sjunga om vad du, Herre, har gjort, för din makt och ära är gränslös.

 Ja, du är den högste, men trots det så tar du hand om de svaga. De stolta genomskådar du redan på långt håll. Även när jag är omgiven av svårigheter, leder du mig tryggt igenom dem. Du går emot mina fiender, och med makt räddar du mig.

Ja, Herre, du kommer också att göra allt för mig i framtiden, för din nåd tar aldrig slut. Det du har påbörjat, det kommer du också att slutföra.*

Tacksägelse bör vara en naturlig del av vårt liv. Vi ska tacka Gud för både andlig och materiell välsignelse och bönesvar vi fått. Ta inte Guds omsorg för given, så att du därför glömmer av att tacka och tillbe honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.