Bön / Gud vill hjälpa dig

 

Gud vill hjälpa alla att få ett annorlunda och bättre liv. Man kan fråga sig hur ofta  otroende människor i detta land ropar av hela sitt hjärta till Gud om hjälp. Hur ofta får Gud höra en konkret bön från en i nöd?

pushblueswirl.jpg  (Push: Pray until something happens)

 

Ofta går ilska och förtvivlan ut över andra människor, som kanske inte alls har med vår frustration att göra. Vad gör en kristen i en situation som är besvärlig och mer än besvärlig? Den människan böjer sig i ödmjuk bön. Och den människan får svar!

Att lita på Gud är inte detsamma som att vara overksam, för den som är troende och tar sin kontakt med Gud på allvar, den ber ständigt.

Många av de profeter vi läser om i Bibeln, hade inget lätt liv alls. Deras liv var kantade av bekymmer och stora svårigheter, och de hade bara Gud att lita till i alla situationer. Och de kom ur dem, de tjänade verkligen Gud på rätt sätt. De var ständigt i bön och lyssnade till Guds röst. Så ska det vara.

Du kan läsa i t ex Nehemja 1:11 om hur det var då han skulle gå till kungen med en begäran…… *Herre, hör min bön! Lyssna till dina tjänares böner, till dem som vill ära dig. Hjälp mig nu, när jag skall gå inför kungen med min begäran! Gör så att han blir vänligt inställd till vad jag säger!*

Gå till ditt inre och fråga dig om du lever ett rätt böneliv, och har du inget böneliv så tycker jag att du skall kapitulera inför Gud så att han kan lära dig att leva rätt. Vilka under du kommer att få se!

ijiw001s5.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.