Guds kärlek till oss/ Frågor till oss

 

dsc00158.JPG

Gud har mist många av sina barn. Många har gått vilse eller har lämnat honom helt. Ja han är ledsen. Ibland får man betjäna Gud och vara nära honom i HANS SORG, inte är det bara vår egen sorg som skall bli stillad av honom, vi måste också tänka oss in i HANS situation.

Jag skrev att människor lämnat honom eller gjort honom ledsen och det är sant. Som troende får vi aldrig ta för givet att allt är BRA, det finns mindre bra saker även om vi tror.

 Aposteln Paulus sade till församlingen i Korinth att de skulle pröva sig själva, de skulle undersöka om de levde i tron. Lever du i tron och för tron på Gud? Du kan pröva dig själv genom att ställa vissa frågor…som kommer här:

*Är det möjligt att jag lever i olydnad mot Herren?

*Finns det något i mitt liv som bedrövar Gud?

*Behagar mina handlingar Herren, eller åsamkar jag honom sorg?

*Är Gud glad att han födde mig in i den här världen, eller är hans hjärta förkrossat över mitt liv?

*Finns det mer att få från honom efter frälsningsupplevelsen?

Förväntar sig Gud någonting från mig?

Detta är frågor som vi borde ställa oss, vare sig vi varit troende länge eller kort tid. När vi “drabbas” av hans eviga kärlek, och vet att vi är hans barn, ja då har vi mycket att göra. T ex att vara vid Herrens fötter och tala förtroligt med honom eller vara tysta och stilla och ta emot av hans vishet och kärlek.

“Det finns en gudomlig sorg, sade den skotske 1700-talspredikanten John Wlch, “som leder människan till liv. Den sorgen verkas fram i människan av Guds Ande, och i den gudfruktiges hjärta, så att han sörjer över synden för att den har misshagat Gud, som är en så kär och så underbar Fader.”

Jesus tog alla sorger på sig, alla förbannelser och alla förkastelser. Han tog varje smärta och varje hån och varje sjukdom och varje tår…Jesus lever idag, och han älskar dig och vill vara med dig varje stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.