Guds kärlek till oss /Det viktigaste budet

cb030210.jpg

Det är så märkligt att människor inte följer Guds viktigaste bud. Det är så oerhört att människor som säger att de älskar, de följer inte det viktigaste budet. Och att stora delar av mänskligheten eller grupper av mänskligheten inte följer det viktigaste budet det vet vi ju. Men hur kunde de missa det viktigaste i livet?

Romarbrevet kapitel 13 :8-14 har ju tagit med alla livets viktiga punkter vi borde följa.

.

Läs: ” Gör er kvitt alla era skulder, men kom ihåg er skyldighet att äslska varandra. För om du älskar andra lyder du Guds lagar och uppfyller alla Guds krav.

.

13:9: Om du älskar din granne lika mycket som du älskar dig själv, kommer du inte att vilja skada eller lura honom eller döda honom eller stjäla ifrån honom.”

.

Romarbrevet 13 börjar med att Gud talar om för oss alla att om vi  älskar varandra, då LYDER vi Guds lagar. Ser du vad det betyder? Ja naturligtvis förstår du och jag att älskar man så håller man lagen. MEN, jag har en fråga, kanske du vet svaret: OM man ÄLSKAR, varför finns då detta våld över hela världen? Människan är Kärlekslös.

.

Varför finns förföljelser med hemska mord och varför finns våldtäkter/pedofili, utnyttjanden, korrupta ledare, kärlekslösa och hatiska ledare?  Man skulle ju älska står det ju!!

.

Vi står faktiskt ALLA på hela planeten i SKULD till Jesus Kristus, för den otroliga KÄRLEK han har överöst oss med. Eftersom han gjorde det offer han gjorde, så vill HAN att vi älskar honom och Andra.

.

MEN vad händer, hela planeten själver av rädsla och kramp, i kärlekslöshet finns den där, för att människor har misshandlat den så grovt. Det som Gud skapade i KÄRLEK har MÄNNISKAN GROVT SKÄNDAT.

.

Skall vi  tala om kärlek? DÅ skall vi tala om Jesus, och närma oss honom. Han dog ju för oss, var inte det kärlek? 

ROM 13:10:  KÄRLEKEN gör inget ORÄTT mot någon. Det är därför den helt tillfredsställer Guds krav. Det är den ENDA lag du behöver.

.

Rom 13:11:   Ett annat skäl för att leva riktigt är att du vet att tiden håller på att gå mot sitt slut. Vakna upp, för dagen då Herren kommer tillbaka är närmare nu än när vi först började tro.

.

Fundera på om världen verkligen är så kärleksfull…..så som Gud ville….förstår du att han är vred? Förstår du/vi/ ni/de/ att Gud kommer med en dom en dag? Eller slätar han över illdåden och säger att de var ok?  Nej, så gör inte den Gud jag känner.

.

*Vid mitt hjärta så länge min Frälsare stod, Och från klappande handen det droppade blod. Men till slut gav jag akt, dörren öppnade sig. Och jag bad honom komma och stanna hos mig./A R Habersohn

4 thoughts on “Guds kärlek till oss /Det viktigaste budet

  1. Hej Marica! Visst är den en vacker sång,och texten från Romarbrevet säger allt om hur vi bör vara.
    Gud välsigne sig! Och Stor kram. /Maria

  2. Hej Amir.Tack så mycket. Ja det är underbart att Jesus lever och att få prata om honom och vittna om Frälsning. Jesus lever! /Bless/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.