Guds folk /Trygghet och frid

 

När vi blir föraktade och hånade och överkörda av människor, ja illa behandlade på olika sätt, då är det skönt och underbart att VETA att Gud har av sin kärlek och omsorg att ge oss.

Man kan känna sig som en försvarslös mask, och vi kan lida av förkastelse..MEN det finns en som ser och hör oss och vill oss väl. Gud vill på alla sätt att vi skall komma till honom för att få nåd och hjlp och stöd i allt vi går igenom.

Det finns hopp, det finns seger i Guds löften. Gud är inte så långt borta som du kanske tror, han ser dig just nu, även om du inte ser honom eller känner hans närvaro. När man känner hans närvaro och vet att han finns för oss, då har man kommit in i det tillstånd som kallas frid. Visst, man kan bli uppretad och förtvivlad och illa behandlad av människor, och man kan känna förtvivlan och ilska. Det är precis då som man skall veta att Gud hör och ser de sätt på vilka man blivit behandlad, och att han vill ge oss nytt mod och ännu mer kärlek.

Gud är den gode herden, och vi är hans får som har hans beskydd genom livet. Vi ÄR beroende av honom, hela livet, och vi bör visa honom all aktning och respekt! *Herren är min herde, och därför har jag allt vad jag behöver. Han låter mig vila på gröna ängar och leder mig till källor med friskt vatten.” Ps 23:1-2.

Om vi låter oss ledas av den gode herden och aldrig glömma vem han är, kan vi gå trygga genom livet. Men om vi väljer att INTE gå med honom, utan förkasta honom och hans existens, då har vi gjort oss skyldiga till synd, och kan inte räkna med hans hjälp. Då kan vi inte heller skylla ifrån oss våra egna dumheter på honom. Att hitta till källorna med friskt vatten och till gröna ängar, ja det hjälper han oss med. Bara genom att lyda honom, hittar vi dit. Har du följt honom genom livet då vet du också att en gång då ditt liv är slut på jorden, då finns han vid din sida för att föra dig hem, hem till himmelen.

This entry was posted on 16 februari 2009, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 2 Comments

2 thoughts on “Guds folk /Trygghet och frid

  1. Hej Carola! Vet du: Jag såg ditt namn i min mailbox igår och tänkte skriva ett mail…och så kommer du här! Tack för dina ord,.. vi har också varit lite krassliga här ett tag, men det blir ju alltid bra… Sköt om er alla! Och hoppas vi hörs snart igen.
    Kram från Maria

  2. Nu var det ett tag sedan vi hördes.
    Vi har varit lite sjuka och det har varit full upp i livet. Men jag hoppas att du mår bra.
    Och så vill jag tacka dig för denna fina text som du har skrivit här. Tack så jättemycket !
    Kram från Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.