Bibelord/Judas brev 1:9; 1:7

 I Judas brev 1:9 kan vi läsa om ängeln Mikael och Satan. Detta står inte någon annanstans i bibeln än här. Det berättas för oss: *Inte ens Mikael, en av de mäktigaste änglarna, vågade anklaga Satan eller håna honom när han kämpade med honom om Mose kropp. Han sa bara: “Det är Herrens sak att tillrättavisa dig.” Om Mose död kan vi läsa i 5 Mos 34. Judas har säkert som bakgrund en så kallad “apokryfisk” bok (innebär att den ej godkänts som en del av Bibeln.)

 I den berättas att Mose togs upp till Gud omedelbart efter sin död. Två andra personer i Gamla testamentet var med om samma sak, med den skillnaden att Gud tog upp dem medan de ännu levde, nämligen Henok (Hanok- 1 Mos 5:21-24) och Elia (2 Kung 2:1-15). Både Mose och Elia visade sig tillsammans med Jesus vid hans förvandling på berget. (Matt 17:1-9)

I Judas brev kan du också läsa i Jud 1:7 om helvetet. Det finns oerhört många människor som inte vill tro att Gud dömer människor till helvetet, (egentligen “den eviga elden”), för att de förkastar honom, men Bibeln är fullt klar på den punkten. Den syndare som inte söker Guds förlåtelse kommer att skiljas för evigt från honom. Judas varnar alla som är upproriska, likgiltiga eller motsätter sig Gud, för detta eviga straff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.