Guds folk/ Tjänar vi andra? så som Jesus..

 th_blessyou-1.jpg  Tjäna Herren, vår Gud.

 

Ve er, fariseer. Jesus varnar för de religiösas dubbelmoral.

Om detta kan du läsa i Matteus kapitel 23. Det är så viktigt att läsa om vad Jesus säger om Moral, kärlek, människors traditioner, spelad fromhet, statussymboler och hyckleri!

I detta kapitel talar Jesus klart om vad han anser om religiositet. Är du religiös? I så fall måste du vända om och läsa bibeln och förstå Jesus på nytt. ..”Och på gudstjänserna tar de plats på främsta raden.” Detta sker i våra församlingar (jag tillhör numera ingen församling). Att hålla sig framme……Jesus fördömde fariseerna och de religiösa ledarna för deras fromma uppträdande eftersom de i själva verket var riktiga bedragare.

Att låta det kristna livet bara vara ett skådespel för omvärlden är som att bara diska en bägare på utsidan (Matt 23:25), En gravkammare kan vara utsmyckad och välskött, men det den gömmer stinker.

Om vi är rena på insidan är vår yttre renhet ingen falsk varudeklaration. Å vad jag tycker detta kapitel stämmer bra in på hur vi har det idag! Jesus visste hur det skulle bli, och mer och mer ser vi hur moralen sjunker och hur människor går in i religiositet. Fariseerna var rentvättade men inte renhjärtade, och jag anser ju att renhjärtade människor får man leta efter idag.

Idag läggs det på människor lagar (precis som på Jesu tid) som de inte kan följa, och människor vet kanske inte att de skall följa Jesus, de följer människor och människogjorda lagar. Detta är fel.

I kapitel 23:14 talar Jesus om hur hur fariseerna försöker omvända människor till tro, men hur de i själva verket hindrar människor att komma till himmelen, de kommer istället till helvetet för att de inte får rätt information.

I vårt sekulariserade samhälle är det just vad som sker idag. Jesus försöker genom sina medarbetare idag få folk att fatta vart de bör gå och hur, men människor blir lurade och kommer att hamna i helvetet på grund av felaktig information. Människor blir blint ledda in i människors traditoner i stället för in i Guds Ord.

Rättvisa och barmhärtighet och tro är vad Jesus vill ha av oss. Att inte handla med detta rätta i vårt hjärta, drar ner Guds vrede över människorna. Om vi strävar efter ledarskap och att bli något, inte bara i yrkeskarriären utan också i församlingen, så går vi inte den vägen Jesus sagt vi ska gå.  Enligt Jesus ligger storheten i att: TJÄNA ANDRA! – att ge av sig själv till Gud och till andra!

Jesus kom för att vara en tjänare. Hur är det med dig, tjänar du andra?

  

This entry was posted on 16 oktober 2009, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 2 Comments

2 thoughts on “Guds folk/ Tjänar vi andra? så som Jesus..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.