Gud skapade världen/Allsmäktig

 

Ta hans hand!  Lev i frid.

Tack för alla besök på min sida!

* Gud är allsmäktig. Allsmäktig betyder att Han har all makt!
Hur ser det ut ur människans vinkel? Och hur låter det bland världens röster?*

*

Ja Gud är allsmäktig, sannerligen är han stor och har ALL makt, både i himmelen och på jorden. Detta tycks inte människor inse idag, men har man som troende en gång fått möta hans storhet, då vet man vad man talar om. Han är allt för den som uppriktigt och kärleksfullt vill följa honom, och därför backar man inte då det kommer till vittnesbörd eller annat man vill dela med sig utav.  Eftersom jag själv har dessa underbara erfarenheter av en stor och mäktig Gud vill jag ta upp en del saker här som kan vara av vikt för den som INTE tror.

*

Bland världens röster får den troende ofta höra att den är en dåre som tror på “någon eller något som inte finns, inte existerar.” MEN hur vet den otroende att INTE Gud existerar? Den har ju inte prövat att fråga Gud om han finns eller inte? Jag tror personligen att den människan inte VÅGAR få ett rakt svar från Gud, för då skulle hela den människans värld stå på ända. Vidare lever vi ju i ett sådant samhälle att människor inte “behöver ” Gud.

*

Å, om de visste hur mycket de egentligen behöver Gud! Vet de inte att Gud är så mäktig att han kan sopa bort oss allihop med ett enda andetag från himmelen? Har människor ingen som helst respekt? Nej jag tror det är mycket mycket dåligt med respekten hos människor. Det heter om Sverige att landet är ett Kristet land, men det gäller tydligen inte nu förtiden och har väl inte gällt de senaste femtio åren. Här och där finns det församlingar som vill leva och verka för evangeliets spridning över jorden, men i många många fall, har vi alltså människor som kunde ägnat hela sitt liv åt att tjäna Gud, men som tröttnat, fallit av från vägen och i stället har de andra uppgifter som de anser som mer viktiga.

*

Det finns ju inget viktigare än att sprida Guds ord, anser jag. *Vi är från början utvalda till att tillhöra Kristus, i överensstämmelse med vad Gud redan för länge sedan bestämt. Vi är alltså Guds barn och skall ärva hans rikedomar.* Ef 1:11 Gud ser på oss,  den troende vet alltså att den är ett Guds barn och varför den blev det/blev frälst.Något som inte människor tycks förstå heller, det är att Jesus säger att: de troendes enhet är av samma slag som den gudomliga enheten mellan Fadern och Sonen (Joh 17:21).

*
Den kristna enheten är alltså inte något som skall skapas av oss. Den har gudomligt ursprung och är av evighet. Det är en enhet som sträcker sig långt utöver detta jordelivet, och som kommer att bestå när alla jordiska band slits sönder.

Det är inte en yttre enhet, inte en organisatorisk enhet, inte en intressegemenskap eller något som är grundat på rent mänsklig ömsesidig förståelse. Den kristna enheten är Andens enhet.” Därför att föregående meningar är sanna och att bibeln är sann, så har vi splittring bland Guds folk istället för en GUDS församling på jorden. Vi försöker organisera något som inte Gud bett oss om att organisera. Man förstår helt enkelt inte Guds ord.

Vad som kommer att hända är att med antikrists inträdande/uppdykande på arenan som är jorden, så kommer människor att bli ännu mer grundlurade och fängslade av lögnen som denne kommer att sprida. Det är väl att veta att Jesus Kristus kommer för att hämta hem oss till himmelen. Men där finns ju ett problem och det är alla dem som Jesus kommer att säga att han inte känner. För de människorna har inte hörsammat hans ord, de människorna har inte gjort hans vilja.Så här skriver David Wilkerson i boken Synen:

” Låt dollarna svikta! Låt depression eller recession med arbetslöshet och fruktan komma! Låt krig och rykten om krig komma! Låt samhället upplösas! Låt den druckna mänskligheten närma sig ruinens brant!

För det sanna gudsbarnet är läget under kontroll! Allt detta har ingen betydelse – ingenting kan skada dem som förblir i tillflykten under den Allsmäktiges vingar. Den Allsmäktiges skugga är större än alla andra skrämmande skuggor denna tidsålder förmår projicera. Guds barn behöver inte frukta något ont. Hans barn behöver aldrig tigga om bröd, och Han skall fylla alla verkliga behov ända till tidens ände.”

Ja det var starka ord, eller hur? Men vet du, jag tror på de orden, d v s Jag tror på GUD. HAN har lovat oss som tror en ny himmel och en ny jord, en säkerhet, och tills den dagen då Jesus kommer tillbaka så ÄR den troende beskyddad av en Allsmäktig Gud. Amen.

2 thoughts on “Gud skapade världen/Allsmäktig

  1. Hej Tony Ja vi tror på en personlig och levande Gud, tack vare att Jesus Kristus gjorde detta möjligt för oss. Det är mer än man kan fatta…och det är kanske inte så underligt att människor inte fattar vad man menar.. Bless U /Maria

  2. Jag tror precis som du inte på en opersonlig gud, utan på en levande Gud som vi kan ha en personlig relation med, men vi får aldrig glömma att detta är endast möjligt tack vare det Jesus har gjort för oss.
    Han blev till en förbannelse för att vi skulle få frid med Gud, i detta ligger vår tro, vårt hopp, och vår framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.