Gud i samhället/ Icke tro, icke omvändelse till: GUD

 

 

Vilka krafter i samhället motverkar ett kristet liv? Å, det är många krafter som motverkar eller som går emot den kristne och det tänkandet och glädjen i hjärtat som en kristen har. Det är många strömningar i samhället som går helt emot vad Jesu kärleksbudskap säger oss.Och eftersom de kristna blir så påhoppade på olika sätt (bland annat på de sajter som de försöker att evangelisera på), så är det många gånger inte lätt..

 
 

I dagens samhälle så tycker man tydligen att det är väldigt roligt att göra så många Tv-program som möjligt som driver med den kristne/troende, eller att göra så många program som möjligt som visar nakenhet, fylla, idoldyrkan, ja kort sagt sådant som människor avgudar och sitter vid sina apparater hela nätter och blir sövda.

Tidningar svämmar också över av icke kristna ideal, såsom bara bröst, mode, glitter, makeup och görommigprogram..för att passa in..Detta bidrar ju naturligtvis till att det kristna inte alls kommer fram. Kyrkorna/församlingarna  har också ett finger med i spelet, för många församlingar håller sig helt för sig själva och bjuder inte in de otroende för en pratstund med  t ex vittnande.

De troende skall ut på gator och torg och visa vilka de är, dvs man kan visa mycket kärlek och omtanke åt människor. Det finns heller inget uttalat kristet “parti” i samhället som verkligen talar om vad tro är, fanns det det kunde människor få höra om grundläggande fakta och ta till sig hur man borde tänka och handla. New age-kulturen är på stor frammarsch och här är då ett fenomen som är så stort och otäckt.

Till och med prästerna i Sv Kyrkan kallar GUD för MODER GUD! Ja det är sant, jag läste en intervju med en präst för några veckor sedan, och tycker att sådana uttalanden är bedrövliga.

En sak som också florerar är alla Tv-program om andar- Det Okända, m m. VET inte människor att detta är rena satan-propagandan? Vet de inte att detta är oerhört farligt att syssla med? Vet de inte att de får in felaktiga tankar som får in dem på farliga gärningar? Visste de vad det egentligen handlar om skulle de bli fullständigt livrädda. Detta är enligt mig avskyvärda program.

VAD skall då människor få tro ifrån? Från New Ageanhängare som inte vet vad de talar om? Får vi ett bra samhälle då de babblar runt och förnekar Gud, de säger att vi ALLA är GUD. Nej, det är inte bra, rent skadligt för människor som söker. Samhället är på väg att falla över ända, för den troende får inte visa vad den tror, den blir överkörd. Samtidigt i allt detta har vi islam som många konverterar till eller till katolicismen, för människor tycker att de religionerna har fasthet och regler.

Men varför har inte kristendomen fasta regeler, normer? Nej för att församlingarna skall efterlikna världen så mycket som möjligt och talar inte om vad den troende bör leva för liv, man får bara råd i största allmänhet, men inga slags “sättanerfoten-nu får det vara nog-,  förekommer inte på de flesta ställen, man ser genom fingrarna och leder inte människor in i tron på ett förnuftigt sätt, kyrkorna jagar medlemmmar och skriver medlems- matriklar. Men så vill INTE Gud ha det  

Maria./

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.