Gud skapade världen /Guds existens

 

Fortsättningen kommer här på: En statistisk omöjlighet.

*Skapelsen reflekterar briljansen i den kreativa kraftens verk. Ta till exempel en genomsnittlig ko. Någon sa en gång: “Hur kommer det sig att en brun ko som äter grönt gräs, vilket förvandlas till vit mjölk, som i sin tur blir gult smör och orange ost, kan ätas av en person med rött hår och blå ögon?”

 Tänk på hur gräset blir mjölk, ost och smör, bara genom lite tuggande och kärnande. Tänk om du kunde uppfinna en maskin som kan förvandla ditt gräs till mjölk. Det är precis vad kossan gör. Berätta gärna för mig hur den gör det. OM det är så enkelt kan du tjäna miljoner genom att uppfinna en maskin som förvandlar gräs till mjölk. Du kan kalla den för en “Muuuultifunktionell gräsklippare”.

 Kossan klarar sin uppgift med minimal ansträngning. Är hon smartare än du? Förklara för mig hur en sparv vet att han är en sparv som ska hålla ihop med andra sparvar, eller hur en bebis förstår att den ska se in i sin mammas ögon, när ingen har lärt ut detta beteende. Förklara varför ett träd på en brant bergvägg växer uppåt, och inte rakt ut från klippan.

Förklara hur det kommer sig att jordgubbar kan växa sida vid sida med vitlök, och att båda ändå från samma jord och vatten kan utveckal två unika smaker. Eller hur tillverkades en geting så att den skulle kunna flyga med 100 vingslag i sekunden, eller en fluga med 190 eller myggan som kommer upp i otroliga 500 vingslag varje sekund?

Även den mest gudlösa person blir ödmjuk och slås av förundran, när hon står bredvid de mäktiga Niagarafallen, när hon spanar ut över Grand Canyon eller stirrar ut i den oändliga rymden. Hur mycket mer skulle vi då inte bli ödmjuka inför Skaparen av allt detta?* /Text från boken: Gud tror inte på ateister, av Ray Confort.

Jag tror på Gud, jag tror att han är Skaparen av människan och av vår underbara natur med underbart vackra djur…….Bibelord: “Allt började när Gud skapade himlen och jorden. Först var jorden ett formlöst och tomt kaos, och Guds Ande svävade över de mörka dimmorna. Då sade Gud: “Ljus, bli till!”. Då blev det ljust. … 1 Mos 1:1-3

2 thoughts on “Gud skapade världen /Guds existens

  1. Hejsan härligt att få komma ut och resa! Jaaa det är underbart med kristna bloggar. Hoppas att fler blir väckta av dem.
    Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.