Berätta om Gamla Testamentet/Avgudar

 dsc00545.jpg

Gamla Testamentet har mycket att berätta, t ex varför AVGUDAR VAR SÅ LOCKANDE:

Frihet: Folket ville frigöra sig från både Guds och prästernas krav på dem. De ville ha en religion som inte stäldle krav på hur de levde.

 Njutning: I tillbedjan av avgudarna ingick ofta rent sexuella handlingar. Folk kunde ohämmat leva ut sina drifter under religionens täckmantel.

Makt: Mänskligheten hade sjunkit oerhört lågt och betedde sig ibland inte bättre än djuren, som Gud hade gett makt över. Det var helt i sin ordning för en härskare att utnyttja sina undersåtar både sexuellt, politiskt och ekonomiskt.

Ära: Guds helighet och höghet hade ersatts av föremål och avbildningar som det borde ligga under människans värdighet att tillbe. Att detta ändå skedde visar hur djupt Guds folk fallit. Det var en lättköpt väg men den ledde inte till framgång.

Vad är då dagens motsvarighet?

Ingen människa böjer sig frivilligt för auktoriteter. Friheten att bestämma själv värderas högt. Men det finns en frihet under Guds ande som är till glädje både för den som böjer sig för Gud och för hennes omgivning.

Människan har en benägenhet att hänge sig åt nöjen på bekostnad av allt annat. Gud erbjuder ett alternativ som ger oss evig glädje i stället för evig fördömelse.

Idag betraktas människan som ett djur bland alla andra. Drifter och passioner behöver inte kontrolleras, åtminstone inte ur moralisk synpunkt. I stället för att söka tillfredsställelse på andra människors bekostnad uppmanar Gud oss att söka den glädje som det ligger i att hjälpa och bygga upp medmänniskor. Osjälviska uppoffringar betraktas idag ofta som meningslösa. Människor söker framgång till varje pris.

I stället för att sträva efter ära och popularitet för egen del vill Gud att vi tillber och ärar honom. Historien visar att ett samhälle i utveckling inte sällan överger normer och värderingar som inte betraktas som nödvändiga. Det är viktigt att troende inte följer den allmänna opinionen om den tar avstånd från Gud. Det smhälle som vänder Gud ryggen har bara gudlöshet och ondska som alternativ.

Det finns mycket idag som människor tycker är bättre än Gud. Det kommer en dag att visa sig att de människorna gjorde felval.

*Led oss alltmer, o Jesus, i ordet in och öppna våra ögon för nåden din. Det djup av evig kärlek som bor i dig, låt över varje hjärta få gjuta sig.* Anna Ölander

http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/08/massvaccineringen-onodig-och-skadlig.html#comments    läs mer här om vaccinationer inför influensan! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.