Gud skapade världen/Guds existens

 

liberty2.gif   FRIHETEN finns i Gud allena.

 

En statistisk OMÖJLIGHET.

Ja så börjar mitt inlägg här och jag tycker du ska läsa följande:

*Kanske blir det största beviset för Guds existens när du står framför spegeln. Dina ögon har muskler, som när de fokuserar, rör sig uppskattningsvis 100 000 gånger varje dag. Varje öga har i sig en näthinna som bara är några centimeter i storlek, men som innehåller 137 miljoner ljuskänsliga celler.

Till och med den vidsynte Charles Darwin sa: “Att anta att ögat kunnat formas av naturligt urval, verkar i högsta grad absurt, det erkänner jag villigt.”

Din hjärna innehåller 10 miljarder neuroner eller mikroskopiska nervceller. Din mage som producerar nästan två liter magsyra varje dag, har 35 miljoner körtlar i sig. Nästa gång du äter en utsökt måltid, glöm då inte att vara tacksam för de 80 000 smaklökar som du fått i munnen.

Tänk vad tråkigt det skulle vara att äta utan dem. Den berömde statistikern George Gallup sa en gång: “Jag kan rent statisistiskt bevisa att Gud finns. Ta bara människans kropp: Chansen att alla individens funktioner skulle ha kommit till av en slump är en statistisk omöjlighet.” Sir Fred Hoyle, professor i astronomi vid Cambridge University gjorde en liknande upptäckt:

“Chansen att högre livsformer skulle ha utvecklats på det här sättet, kan jämföras med oddsen att en tornado som sveper in över ett skrotupplag, av allt material som finns där, skulle kunna sätta ihop en Boeing 747.” Han drog slutsatsen:

“Sannolikheten att döda ting som sammansätts, skulle kunna forma liv är en på 1040 000… Det är tillräckligt för att begrava Darwin och hela evolutionsteorin. Det fanns ingen organisk ursoppa, vare sig på den här planeten eller på någon annan, och om inte livets uppkomst är ett resultat av slumpen, så måste det vara en produkt av en avsiktlig intelligens.

Är det en slump att våra öron är designade för att fånga upp ljud? Alla delar i örat är gjorda för att ta upp ljudvågor och leda dem vidare in i hörseltrumman. Och som vi har sagt tidigare skapades dina händer för att gripa och känna med. Tungan finns för att vi ska känna smak och forma vårt tal. Tänk om dina öron var riktade bakåt, eller om näsan satt uppochned (vilken mardröm i ett regnväder), eller om munnen hade två tungor? jag menar allvar.

Om mänskligheten bara råkade bli till (helt utan avsiktlig design), varför finns det då inga sådana varelser? Faktum är att vi ser den raka motsatsen. Från tänderna på en hund till på en gräshoppa, kan man se genomtänkt design i allt som skapats. Trots den uppenbara design vi har runt omkring oss, märker vi att de som vi tror är intellektuella, saknar vanligt sunt förnuft.”Nya vetenskapliga upptäckter om supernovor, svarta hål och kvarkar och om big bang, får en del forskare att tro på en “högre design”, i universum”. (U.S News & World Report, 31 mars 1997). Ett barn kan förstå att det finns en “högre design” i skapelsen. Om det nu är en obeskrivligt intelligent och kreativ kraft som har skapat allt, då är den inte bara oändligt mycket mer intelligent än människan den skapat, utan den har också kunskap om allt den skapat.

Den skapade inte bara vart och ett av de 100 000 hårstrån som sitter på det genomsnittliga (ickeskalliga) huvudet, utan den också bekant med varje enskilt strå. Om denna kraft skapade ögat, kan den inte själv vara blind.

Ta en stund och fundera över Vad eller vem som skapat dig. Och läs fortsättningen i morgon!!! / Bibelord: “Innan något hade skapats fanns Guds eviga ord – Kristus. Han har alltid funnits till och är Gud.” /Joh 1:1

4 thoughts on “Gud skapade världen/Guds existens

 1. Hej Kyllikki Ja jag tror fullt o fast att Gud skapat allting. Allting annat vore en omöjlighet.
  Ha en fin dag Kram Maria

 2. Hej, jaha så du tycker inte jag skriver om intressanta saker förrän nu då? ..ok. Du säger i texten här att du är en kristen, men det är du inte förrän du tagit emot Jesus. Har du det?
  Du skriver: oss kristna. Men om du tror på spöken så är du inte kristen.
  C Åberg har rätt i att det är demoner. Men hur många vet att de finns? Kalla de spöken så blir de lite sötare?
  Det finns olika program i tv:n som kallas för hemsökta hem och medier osv. Det ska vi akta oss för att se på! Farliga saker.
  Läs forts på artikeln i morgon.
  Hälsn Maria

 3. Äntligen skrev du nåt intressant, och lite argument och ting för att det kan finnas en Gud, akta dig så det inte kommer nån evolutionsanhängare för de är farliga Maria, och kan snacka för sin sak, vetenskapen är deras hemmaplan (men det vet du nog). Jag själv gick Naturvetenskapliga linjen på gymnasiet så jag borde också kunna en del. Jag blev lättad av det den där Sir Fred Hoyle sa, som du skrev om nu, det ger ju lite mer på fötterna för oss kristna. Tror inte jag har hört talas om den där Hoyle förut.

  Förresten tror du på spöken? C. Åberg på Blogg 29 tror inte på spöken utan bara på demoner. Men jag tror lite på spöken i alla fall.

  Ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.