Gud skapade världen/Klarspråk i psalmer

fleurs_2291.gif

“Jag välsignar Herren! Herre, min Gud, av hela hjärtat prisar jag dig! Du är klädd i ära, majestät och ljus! Som en tältduk har du spänt upp himmelen. Över molnen har du gjort dig din boning. Ja, molnen är dina vagnar. Du rider på vindens vingar. Du gör vindarna till dina budbärare och blixtarna till dina tjänare!

Du har lagt en fast grund för jorden så att den aldrig kan rubbas. Du bredde ut haven som en klädnad över den, och vattenmassorna stod över bergstopparna. Du talade och vid ljudet av din röst samlade sig vattnet till stora hav. Bergen blev till, och dalarna fick de djup som du bestämde. Du satte en gräns för haven, för att de aldrig mer skulle översvämma jorden.

Du lät källor springa fram i dalarna, och bäckar vällde fram från bergen, bäckar som ger djuren vatten att dricka. Där släcker vildåsnorna sin törst, och på stränderna bygger fåglarna sina bon. Deras sång hörs från trädens grenar. /Ps, 104:1-12, av 35

Skapelsens under. Psalmen är en samman fattning (här förkortad) i poetisk form av skapelsen, så som vi lär känna den i 1 Moseboken….. Gud skapar, han bevarar, han styr. När vi lär känna honom och hans makt inser vi att vi tryggt kan lägga våra liv i hans händer.

scp2ani.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.