Hurdan är Gud?/ Gud är god och rättvis

 

 

Tankar finns hos människor att Gud är ond. Människor ser då på det som står i Gamla testamentet, hur det var på den tiden, och jag tror många bokstavligen tror att det gäller idag. De kanske också tror att allt ont som händer är Guds fel, för varför stoppar han inte krig och elände? Eländet har vi själva skapat, på grund av fri vilja, det finns inget som säger att Gud är en ond Gud.
Jag har aldrig någonsin tänkt att Gud skulle vara ond, eller att han inte bryr sig om oss och älskar oss. Även jag hade en tid då jag inte var troende, men eftersom jag inte visste vem han var kunde jag ju inte säga så mycket om vem Han är och hurdan han är.

På senare år, ja under resans gång, har jag upptäckt och fått lära känna en god och rättvis och öm Fader, som månar om mig, och har en plan för mitt liv. Tänk! Detta visste inte jag: Att planen för mitt liv fanns/finns hos Gud, i hans hjärta och tankar. Att han har planerat allt så fullständigt perfekt, och att han väntat på att jag skall bli frälst och fri att gå med honom.

“Alla mina ord och tankar, Jesus, låt behaga dig!”

/J Arrhenius

Det blev så som han hade tänkt och planerat, hitills kan jag se hans hand och tanke över mitt liv. Därför går jag glad och fri i livet, av tacksamhet till honom som är min Far. Han vet vad jag behöver och han vet hur allting skall bli. Jag känner en stor, stor tacksamhet och en djup glädje.
anibear.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.