Guds folk /Tacka HERREN evinnerligen

Photobucket

Tacken HERREN, åkallen hans namn, gören hans gärningar kunniga bland folken. Sjungen till hans ära, lovsägen honom, talen om alla hans under. Berömmen eder av hans heliga namn; glädje sig i hjärtat de som söker HERREN.

Frågen efter HERREN och hans makt, söken hans ansikte beständigt. Tänken på hur underbara verk som han har gjort, på hans under och hans muns domar, I Abrahams, hans tjänares, säd, I Jakobs barn, hans utvalda.

Han är HERREN, vår Gud; över hela jorden gå hans domar. Han tänker evinnerligen på sitt förbund, intill tusen släkten på vad han slöt med Abraham och på sin ed till Isak.

Han fastställde det för Jakob till en stadga, för Israel till ett evigt förbund; han sade: *Åt dig vill jag giva Kaanans land, det sakll bliva eder arvedels lott.* /Psalt 105:11

Mycket har hänt sedan dessa ord kom till och blev nedskrivna. Ett Gamla testamente och ett Nytt testamente kan vi läsa. Mycket har hänt på jorden sedan de första orden kom från Gud.
Vi lever enligt det Nya testamentet nu, men ingen får glömma HERRENS ord eller hans lag, varken från då eller nu. Gläd er i HERREN, och prisa hans namn! Lev i tacksamhet, vi har en stor och mäktig Gud!

Kram f Maria

This entry was posted on 24 december 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 2 Comments

2 thoughts on “Guds folk /Tacka HERREN evinnerligen

  1. Hej Janne..Jaaa Gud är god men människor vet inte att han är räddaren från det onda och se vad han har gjort i våra liv, det är väl värt att hela livet tacka för.
    Jesus lever.
    /Maria

  2. Tack Maria! Det ska vi alltid komma ihåg: vad Gud har gjort för oss! Sådan himmelsvid skillnad, det gör gott att tänka på!
    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.