Gud i samhället / Profetera i Sverige

 

Vad skulle Jeremia och Hesekiel och Jona och de andra profeterna säga om de kom till Sverige och skulle profetera här idag?

Ja det är inte svårt att tänka sig. En profet talar det som Gud säger och det skulle bli svenskar som skulle förstå att de måste vända om och det skulle finnas svenskar som inte skulle fatta någonting, liksom de i Sodom och Gomorra..

Klotet vi bor på mår inte bra och dess människor mår inte heller så bra, men det kanske inte gör en del människor någonting, det finns ju saker att köpa och mat att äta och olika saker att roa sig med. Det kanske räcker..man behöver kanske inte städa sitt hjärta och göra rum för GUD?

Nu menar jag det jag säger, för, skulle en profet komma hit så skulle han ta i ordentligt med all synd, d v s Gud skulle ryta till. Sverige behöver nog en rejäl varning, och jag väntar mig att den kommer snart.

Vi lever i efterklangen av sent 70-tal, och 80-tal då vi blev av med morgonbönen i skolan och med kristendomsundervisningen. Det var socialdemokraterna med Olof Palme i spetsen som såg till att barnen som då gick i skolan inte skulle undervisas om kristendom. Han införde också sexualundervisning som liknade pornografi på den tiden. Kommer man ihåg Maj-Brith Bergström-Walan och Britt-Marie Sandberg med böcker som:

“Du och jag och livet”, och “Det där med blommor och bin” Jag kommer själv i håg att vi inte fick ha morgonbön i aulan längre, jag gick nog i åk 8 – eller 9. Detta var inget smart drag, jo de tyckte det då, men de räknade nog inte med hur samhället skulle bli. /Rättar mig själv här: Jodå det var ju planerat att vi inte skulle ha ngn kristendom i skolan///

Idag har vi också många urvattnade och andligt sett näringsfattiga kristna samfund. De speglar inte och ger inte det saltet som Jesus säger att vi ska ha. Jag tror att Gud kommer att skaka detta landet, som människor tror är så perfekt och trevligt. Jag tror att Gud kommer att prata till detta folk på ett mycket speciellt sätt, och jag tror att han är mycket vred på vårt sätt att värdesätta hans ord och det han en gång lärt oss…Detta är något av mina tankar denna morgon.

*Giv mig den tro som skådar dag där världens ögon blott se natt, den tro som söker Guds behag och på hans vägar vandrar glatt, den tro som offrar världens glans för äran av att vara hans.* W Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.