Att tänka på i vardagen /Tacka Herren

 

Vulkanutbrott. Jag skulle inte vilja bo i närheten av en vulkan. I Alaska har vulkanen Redoubt vaknat. För första gången på tjugo (20) år har denna vulkan börjat vakna och har nu haft fem mindre utbrott förra söndagen.

Fler utbrott väntas komma och det är risk för störningar i flygtrafiken och problem för samhällen i närheten av vulkanen. Vulkanens utbrotts askpelare skickades runt 15 kilometer upp i luften. Askan från vulkanen har drivit norrut och har ännu inte berört Anchorage och dess 260 000 invånare, men på andra ställen utgör den en hälsofara.

Vart vill jag nu komma med att berätta detta då? Jo det kan man ju förstå att om vulkanen får fler utbrott, modell större t ex, då kommer ju förmodligen isen att smälta och vi har en katastrof på gång. Vattennivån i Atlanten kommer att höjas rejält och vad händer då? Det handlar om kedjereaktioner…. Det är ju så här i världen idag, att man kan vänta sig olika slag av hemskheter. Ok, du kanske säger att så har det varit i alla tider…ja men inte så som det faktiskt är nu. Det händer väldigt många olika hemska saker som vi kan säga är katastrofala eller hur?

I Montana i USA störtade ett passagerarplan. Det har framkommit att planet hade fler passagerare än passagerarsäten. Utredare undersöker om planet var överlastat. Fjorton människor dog, sju passagerare var barn alla under tio år. Ja, det sker katastrofer..

Därför vill jag tacka Herren för att han tar hand om oss, jag vill tacka för vårt land, vackra Sverige, men otacksamma Sverige, som inte sett så mycket av katastrofer, och medborgare som bör tacka och prisa Gud för allt det vi har. Herren låter oss ha fred, men är vi tillräckligt tacksamma? Herren vill nog väcke detta folk och han kommer med säkerhet att göra det. Hur vet vi inte, men att. ..*Store Gud, jag jublar av lycka över din nåd. Jag dansar av glädje inför ditt ansikte. All ära tillhör dig! I Jesu Kristi namn, amen.* /E Pettersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.