Gud i samhället/ Kriser

 

 Det pågår ganska många orättfärdiga saker i vårt samhälle. Har du tänkt på vad många människor det är som lider utav olika slags förtryck? Det är inte rättfärdigt att plåga andra och sätta käppar i hjulet för dem och deras önskningar.

Det gäller ganska så många i vårt samhälle som fått det sämre och sämre och snart dignar totalt under olika bördor.

Det gäller de som är sjuka, de som är svaga, de som äter mediciner, de som är fattiga, de som inte har någon som försvarar dem,ja listan kan göras lång över dem som behöver omedelbar hjälp.

Men, står hjälpen att finna i vårt samhälle som är så egocentriskt?

Vad säger då GUD om ett sådant orättfärdigt handlande som vi kan finna mycket av idag?

Eftersom Gud är rättfärdig kommer den som följer honom att behandla sina medmänniskor rättfärdigt. Rätt och rättvisa utgår från omtanken om andra människor. Den som tror på Gudkan inte vända sig bort från mänskligt lidande- det gör inte Gud.

Och den troende skall naturligtvis inte bidra till problemet genom att handla själviskt i affärssammanhang eller fatta godtyckliga beslut. Var mer angelägen om rättfärdighet än personlig framgång.

Ok, det var en text om hur man ska vara enligt Gud. Då tycker åtminstone jag att man kan summera ihop denna text och också se på samhället som orättfärdigt eftersom det handlar om väldigt många godtyckliga beslut angående personers välgång och det handlar om väldigt mycket av att man vill vinna personlig framgång, många gånger på andra människors beskostnad.

Är vi då ett uttalat kristet land,  sådana människor som gör så som Gud vill?

*Bara i Gud har jag min styrka.*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.