Gud har en plan med ditt liv/ Kan man tacka Gud för allt som händer?

ijiw001s2.jpg

Gud har en plan med alla människors liv. Inte alla vet detta, eller kan ta det till sig. När man har varit kristen ett tag så vet man att det är på detta sätt. Jag fattade inte att det var så då jag var i början av min vandring med Herren. Eftersom jag var ganska självisk så var det svårt för mig och tog lång tid att komma till den nivå då jag kunde förstå hans ord, och följa det han sade.

Kan Man Tacka Gud för allt som händer? kan man fråga sig.

Ja det tycker jag att man kan, i det stora hela, när vi talar om vardagliga saker och inte om död. När människor blir sjuka och dör, kan man nog inte tacka, möjligtvis för att personen på slutet slapp att lida. Det är ett så stort ämne detta, och det kan bli så fel för den som inte tror, att jag skall ta detta i korta drag.

Om jag går till mig själv, så har jag oerhört mycket att tacka för. Jag har ju sett hur han har lett mig på vägen hela tiden sedan jag blev frälst. Om man använder backspegeln så ser man ofta att saker som man tyckte hemskt illa om och var förtvivlad över, de vände till att bli något bra.

Så var det i mitt liv, och är fortfarande, jag tycker och tror att det är så som han visar och leder och utbildar oss. Ofta är det så att ju fler sorger vi får, desto mer ödmjuka blir vi. Denna ödmjukhet gör att vi bättre förstår andra, för att vi själva varit drabbade av svåra slag, och är vi ödmjuka till sinnet har vi större förmåga att sätta oss in i andra människors situationer. Jag har väldigt mycket att tacka för. Oerhört mycket har jag lärt på denna vandringen med Jesus. Jag tycker absolut att det finns mycket att vara tacksam över, och jag skulle inte, så här efteråt, vilja vara utan dessa erfarenheter, det skulle inte varit bra.

Även om saker gör ont, och man är fullständigt förtvivlad, så ger Gud oss kraft och möjligheter till förändring. Han gör stora under i vårt liv, om vi vågar att lita på honom och lägga våra liv i hans händer. När man har Jesu kärlek i sitt hjärta och vet att man är djupt älskad av Gud, då vet man att allt har en mening även om man skulle få lida- Han bär oss genom allt.
Ja man kan tacka Gud, tacka och vara förundrad över att han alltid har en lösning, då jag själv inte har någon till hands. Så är det att leva i hans kärlek, varje dag.

Guds kärlek är ringen som aldrig tar slut.

Guds kärlek är hjärtat där ingen stängs ut.

Guds kärlek är korsets öppnade famn.

Guds kärlek är trygghet i Jesu namn. /B Wallström

One thought on “Gud har en plan med ditt liv/ Kan man tacka Gud för allt som händer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.