Bibelord: Joh 6:47,Livets bröd;Ps 51:12 Ett rent hjärta

 

“Jag försäkrar er att den som tror på mig har redan evigt liv! Ja, jag är livets bröd. Det fanns inget verkligt liv i det bröd som kom ner från himlen och som gavs åt era förfäder i öknen, för de dog allesammans. Men det finns faktiskt ett bröd från himlen som ger evigt liv åt alla som äter det.

Jag är detta livgivande bröd som har kommit ner från himlen. Den som äter det brödet kommer att leva i evighet. Det brödet är min kropp, som jag ger för att hela världen skall få leva.”

Ofta bad de religiösa ledarna Jesus bevisa varför han skulle vara bättre än alla de profeter som Gud redan hade sänt. Här hänvisar Jesus till brödet från himlen (manna- se 4 Mos 11:7-9) som Mose gav till deras förfäder. Det brödet var bara en tillfällig lösning för kroppens behov. Man åt det och klarade sig någon dag, men man måste ha mer, dagligen, och ändå skulle man så småningom möta döden. Jesus, som ju är större än Mose, presenterar och erbjuder sig själv som det andliga brödet från himlen, som ger fullständig tillfredsställelse och dessutom evigt liv.

*****

Ps 51:12

“Skapa i mig ett nytt, rent hjärta Gud, fyllt med rena tankar och stor frimodighet!”

Vi är födda syndare och därför har vi en naturlig böjelse att behaga oss själva och inte Herren. David föll offer för detta när han tog en annan mans hustru. Vi gör detsamma varje gång vi tillfredsställer våra egna själviska begär. På samma sätt som David måste vi då be Gud rena oss inifrån (51:9), så att vårt hjärta och vårt sinne blir förnyat. Bara med ett rent hjärta och ett rent sinne blir våra handlingar rena, Be därför Gud att skapa ett rent hjärta och ett rent sinne i dig.

cleanheart.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.